AMELİYATSIZ MEME BÜYÜTME

AQUAFILLING®HAKKINDA

Estetik tıp alanında çalışan her doktorun, mesleki uygulamalarında, insan organizmasında kullanılması güvenli ve uyumlu olan ve uzun süreli sonuçlarla birlikte doğal bir görünüşü temin edecek olan bir üründen yararlanmaya çaba gösterir.

Aquafilling® (CE 1293), yukarıda belirtilen gereksinimlerin hepsini tam olarak karşılayan yumuşak doku dermal dolgu ürünüdür.

Aquafilling® sentetik lineer poliamide ait üç boyutlu uzamsal permoleküler yapı matrisinde kilitlenmiş normal zyolojik %0.9 sodyum klorür çözeltisi için bir depo olarak işlev gösteren hidro lik bir jeldir. Yapısı, karbonil ve amin grupları arasında ortaya çıkan çok sayıda hidrojen H-bağını temel alır. Çoklu aktif karbok-silik grupların varlığı polimer molekülüne artı yük verir ve yüksek hidro liklik ve suda çözünürlük kazandırır. Pozitif yükü sayesinde,jel hücre dışı matrisin çözünebilir ve negatif yüklü moleküllerini – kolajen ve elastin – çeker ve böylece, deride uzun süreli elastiklik ve dayanıklılık temin eder.

Bileşiminininsan vücudunun doğal bir maddesi olan sudan meydana geldiği için, Aquafilling® insan dokularıyla biyolojik olarak uyumludur. Aquafilling® yapısı sayesinde, herhangi bir komplikasyona neden olmaz. Yavaş bir biçimde çözunur ve yüksek güvenlik ve başka herhangi bir hyalüronik asit dermal dolgusuna kıyasla dört kata kadar daha fazla olan uzun süreli bir etkiyi temin eder.

AQUAFILLING TEDAVİ BÖLGELERİ

Aquafilling® aşağıdaki endikasyonlarda uygulanır:

  • Büyük kırışıklıkların düzeltilmesi
  • Çeşitli yüz bölgelerine hacim kazandırılması
  • Post travmatik sonuçların, iç yaraların düzeltilmesi
  • Kıkırdak ve kemik biçimlerinin düzeltilmesi (burun, çene, elmacık kemikleri)

TEDAVİ BÖLGELERİ

Hacimsel doldurma:

  • Nazolabial kırışıklıklar
  • Yüz hacminin yenilenmesi
  • Yanak kırışıklıkları ve şekillendirmesi
  • Burun düzeltme
  • Elmacık kemiği şekillendirme
  • Çene hattı şekillendirme
  • Çene büyütme
  • El üstü hacim uygulamaları

YÜKSEK GÜVENLİK ve ELASTİKLİK

Aquafilling®, doğal bir maddeden - su - oluşan hidro lik bir jeldir. İnsan organizmasındaki güvenliği ve uyumluluğu, yavaş bozunması ve herhangi bir komp-likasyonun mevcut olmamasıyla doğrulanmaktadır. Vücut jeli emmekte ve jelin migrasyonu, herhangi bir en amasyon veya fragmantasyon söz konusu olmamakta ve enjeksiyon bölgesinde herhangi bir in ltrasyon meydana gelmemektedir. Diğer hyalüronik asit dermal dolguları enjekte edilirken sıklıkla gözlenen kızarıklık ve kabarma gibi yan etkiler, Aquafilling® jel enjekte edildik-ten sonra çok ender olarak görülmektedir.

Aquafilling® kolajen ve elastin moleküllerini çektiği içinyüksek derecede elastikbir dermal dolgudur.Jelin yüksekelastikliğiince iğnelerin kullanımına olanak tanır ve enjeksi-yon sitesinde ön anestezi gerektirmez. Jel deri içine kolaylıkla akar ve kadınherhangi bir ağrıhissetmez. Prosedürün ardından, birey normal sosyal ve iş yaşamına dönebiliriyileşme süresi söz konusu değildir.

ESTETİK MÜDAHALEİHTİYAÇLARINA UYGUNLUK

  • Güvenli
  • Kanserojen değil
  • Teratojen değil
  • Göç edici özellikte değil
  • Bozunabilir
  • Fizyolojik

GÜVENLİKLEİLGİLİ HUSUSLAR

Aşağıdaki durumlarda yüz bölgelerine Aquafilling® enjeksiyonlarından kaçınılmalıdır; eğer kadın

  • hamile ise veya emziriyorsa
  • halen antikoagülankullanıyorsa
  • deri enfeksiyonu veya enflamatuar hastalık geçirmekteyse
  • kalıcı implantları varsa
  • enfeksiyon ve alerjik hastalık geçirmekteyse
  • farklı etiyolojisi olan damar hastalıkları varsa.

Aquafilling® hidrojel ile yüz düzeltmesi sırasında, mukus yüzeylerde veya tükürük bezinde delik açılmasına izin verilmemektedir

Aquafilling®jel ile çalışılırken şuÜÇ TEMEL KURALAuyulmalıdır:

  1. İntravasküler jel enjeksiyonundan kaçınınız
  2. Venöz pleksusa ve kavernöz bölgeye enjeksiyondan kaçınınız
  3. Hiper düzeltmeden kaçınınız.

AQUAFILLING ENJEKSİYON KURALLARI

Aquafilling® enjeksiyonları serti kalı bir uzman tarafından yapılmalıdır.

Yüz şekilleri– kemik kırıkları veya deformasyonlarsöz konusu olduğunda, periosteal tabaka ve üst hücre dokusu tabakalarınındoldurulması mümkündür.

Derideki delik vasıtasıyla iğnenin yüzeyi üzerindeki dış jel ekstraksiyonunun önlenmesi için, yumuşak dokular enjeksiyon sitesinde parmakla sıkıştırılmalıdır. Aquafilling®bölges-inin sınırlarına kadar hafif masaj – petrisaj – yapılmalıdır.

SIK SORULAN SORULAR

Aquafilling®jelin sonuçları ne kadar sonra görülebilir hale gelir?

Aquafilling®jel enjeksiyonunun sonuçları, prosedürden hemen sonra görülebilir.

Aquafilling® jel enjeksiyonunun sonuçları ne kadar süreyle devam eder?

Aquafilling® jel, başka herhangi bir hyalüronik dermal dolgudan dört kata kadar daha uzun ömürlüdür. Sonuçlar üç yıla kadar süreyle devam eder.

Mevcut herhangi bir yan etki var mı?

Kızarıklık veya kabarma gibi en yaygın yan etkiler, enjeksiyon sitesinde çok ender olarak görülür. Jelin migrasyonu, fragmantasyon veya sert bröz kapsül oluşumu ve enjeksiyon sitesi içinde en amasyon veya in ltrasyon söz konusu değildir.

Aquafilling® jel ile tedavi ağrılı mıdır?

Aquafilling® benzersiz formülü ve kolajen ve elastin moleküllerini çekme yeteneği sayesinde, yüksek derecede elastik bir jeldir. Jelin yüksek elastikliği ince iğnelerin kullanımına olanak tanır ve enjeksiyon sitesinde ön anestezi gerektirmez. Jel deri içine kolayca akar ve kadın herhangi bir ağrı hissetmez. Prosedür sonrasında normal sosyal ve iş yaşamına dönebilir – iyileşme süresi söz konusu değildir.

Aquafilling® jeli diğer dermal dolgulardan farklı kılan nedir?

Aquafilling® suda çözünür bir jeldir. Bileşimisudan oluşur. Yavaş bir biçimde çozunur ve uzun süreli bir etki sağlar. Yüzdeki sonuçları üç yıla kadar – başka herhangi bir hyalüronik asit dermal dolgusuna kıyasla dört kata kadar daha uzun bir süre – devam eder. Benzersiz formülü sayesinde, Aquafilling® insan dokularıyla biyolojik olarak uyumludur. Doğal bir maddedir ve herhangi bir komplikasyona yol açmaz.

Aquafilling® diğer dermal dolgularla bir arada kullanılabilir mi?

Aquafilling®’i istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz.

Aquafilling®, suda çözünebilir bir jeldir ve daha önce enjekte edilen diğer dermal dolgularla uyumludur. Yetersiz veya adım adım düzeltme durumunda, Aquafilling® aynı anatomik bölg-eye uygulanabilir. Jelin migrasyonu, fragmantasyon veya sert bröz kapsül oluşumu ve enjek-siyon sitesi içinde en amasyon veya in ltrasyon söz konusu değildir.

Kadınlar hamilelik veya emzirme sırasında Aquafilling® uygulaması yaptırabilir mi?

Bu tür hastalar arasında Aquafilling® uygulamasıyla ilgili çalışma yapılmamıştır. Bu gibi durumlarda Aquafilling® enjeksiyonlarından kaçınılmalıdır.

Otoimmün hastalığı olan hastalar Aquafilling® uygulaması yaptırabilir mi?

Aquafilling® prosedürü uygulanan otoimmün hastalığı olan hasta sayısı azdır. Herhangi bir olumsuz veya istenmeyen etki gözlenmemiştir. Aquafilling® uygulaması yapılıp yapılamayacağı konusundaki kararı bir doktor vermelidir.

Lazer terapisi veya kimyasal peeling uygulaması almış hastalar Aquafilling® prosedürü yaptırabilir mi?

Bu kategorideki hastalar arasında Aqualling® uygulamasıyla ilgili deneyim fazla değildir. Negatif etki gözlenmemiştir. Aqualling® uygulaması yapılıp yapılamayacağı konusundaki kararı bir doktor vermelidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Onur Sümer Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)