Annelik Estetiği

“Annelik estetiği, doğum sonrası vücutta oluşan bütün bu deformasyonların giderilmesine yönelik yapılan estetiklerin bütünüdür. Bu uygulama, kişinin annelik öncesindeki vücuduna kavuşması için önemli bir fırsat sunar. Bu da birkaç cerrahi işlemin tek seferde uygulanması ile kısa sürede hedefe ulaşmayı amaçlar”Doğum sonrasında karın bölgesinde çatlaklar, memede sarkma ve hacim kayıpları, ciltte sarkıklıklar, bölgesel yağlanma gibi vücutta bir takım deformasyonlar meydana gelir. “Annelik estetiği, doğum sonrası vücutta oluşan bütün bu deformasyonların giderilmesine yönelik yapılan estetiklerin bütünüdür. Bu uygulama, kişinin annelik öncesindeki vücuduna kavuşması için önemli bir fırsat sunar. Bu da birkaç cerrahi işlemin tek seferde uygulanması ile kısa sürede hedefe ulaşmayı amaçlar”

ANNELİK ESTETİĞİNDE HANGİ TEKNİKLER UYGULANIR?

Annelik estetiğinde birkaç cerrahi işlem uygulanır.Bu operasyon sırasında genel olarak liposuction, meme estetiği ve karın germe gibi işlemler uygulanır.

Liposuction: Liposuction vücudun belli bölgelerindeki yağ birikimlerinin özel bir vakumla veya özel enjektörlerle emilerek, vücuttan yağların uzaklaştırıldığı bir ameliyatır.Liposuction, kesinlikle bir zayıflama ameliyatı değil, bir vücut kontur düzeltme ameliyatıdır. Anne estetiği operasyonunda, karın germe ameliyatından önce uygulanan liposuction daha formda bir görüntü oluşturarak düzgün vücut hatlarına sahip olmayı amaçlar.

Karın Germe:Karın germe işlemi Orta ve alt karın bölgesinde mevcut fazla yağ ve sarkık haldeki cilt dokusunun alındığı ve karın kaslarının gerilerek sağlamlaştırıldığı bir cerrahi girişimdir. Bu işlem sırasında, karın bölgesindeki fazla deriler ya da çatlak kısımlar çıkartılır. Doğuma bağlı karın kaslarında oluşan deformasyon düzeltilir.

 

Meme Dikleştirme ve Büyütme: Meme dikleştirme ve büyütme tekniği işlemleri annelik estetiğinde önemli bir yer tutar.Çünkü doğum sonrası emzirme döneminde büyüyen ve şişen memeler, emzirme sonrasında hacim kaybetmeye ve sarkmaya başlar. Her iki memenin eşit hale getirilmesi veya hacminin artırılması için günümüzde en geçerli yöntem silikon protezlerdir. İşlem, meme içerisine silikon protezlerin yerleştirilmesi ve birtakım cilt yumuşak doku çıkarılması işlemlerinin kombinasyonlarıyla gerçekleştirilir.

 

ANNELİK ESTETİĞİ NE ZAMAN YAPTIRILMALI?

Kafalarda oluşan önemli sorulardan biri de annelik estetiğinin doğumdan ne kadar süre sonra yapılacağı konusudur. Bu operasyonu doğumdan 6 ay sonrasında yapılmasını öneriyoruz. Ancak anne bu süreçte emzirmeye devam ediyorsa bebeğin sütten kesilmesini beklemesi ve doktoruna danışması beklenmektedir. Öte yandan bu ameliyatı yaptıran kişi operasyondan 1 yıl sonra yeniden gebelik planlayabilir

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Vasfi Çelik Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, El Cerrahisi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Vasfi Çelik

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, El Cerrahisi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Op. Dr.

Randevu al