Antiaging Ajanı Top 5 Besin

Yazar Seçil ÜnalDiyetisyen • 24 Kasım 2020 • Yorumlar:

Yıllar geçse de bedenini tutman için sana antiaging etkide top 5 besin seçtim!

KİNOA:

Asırlar öncesinde İnka uygarlığının en çok tercih ettiği besin kaynağı olan kinoa; yıllar içinde besin içeriği keşfedilip daha da kıymete binmiş ve 2013 yılı KİNOA YILI ilan edilmişti. Hatta yine aynı sene tok tutucu özelliği nedeniyle NASA tarafından astronotların beslenmesinde kullanılmıştı. Yüksek lif ve protein içeriği ile zayıflama diyetlerinin baştacı olan kinoa aynı zamanda içeriğindeki süperoksit dismutaz enzimi sayesinde antiaging yapısı kanıtlanmış harika bir antiaging ajan! Eğer henüz bu harika besin ile tanışmadıysan acele et çünkü zaman aleyhine işliyor!!

ANANAS    

Ananasın içeriğindeki “bromelain” maddesi; kilo verimini arttırmak, bağırsak hareketlerini hızlandırmak ve metabolizmanı taze tutmak için sana yardım edebilir! Eğer geçen yıllara rağmen kendini aynada sağlıklı ve genç görmek istiyorsan; en önemli bağışıklık organın bağırsaklarla dost besinlerden ananası haftada en az 3 kez tüketmelisin! Ancak miktara dikkat! Bir seferde100 gramın üzerine çıkmak yok! 

 

BİTTER ÇİKOLATA

“Tatlısız hayatın tadı yok” diyorsan; aramıza hoş geldin! Ancak tatlı seçimini “yaşlanma karşıtı” bitter çikolatadan yana yapmalısın. Her gün 20 gram en az %80 kakao içeren bitter çikolata ile ara öğünün keyifli hale getirebilirsin! Bitter çikolata antiaging etkide; çünkü içeriğindeki yüksek antioksidan kapasite ile hücrelerini serbest radikallere karşı daha güçlü kılıyor ve bu da yıllara meydan okumanın en lezzetli yoluna dönüşüyor!

 

NAR

Sen de mutfağındaki “Kırmızı Renk’in” gücüne inan! Bu renkteki tüm meyve ve sebzeler cilt elastikiyetini güçlendiriyor ve antiaging etki yaratıyor! Özellikle narın içinde bulunan nitrik oksit gibi bazı fitokimyasal maddeler endotel oluşumunda oldukça etkili, bu da yıllara meydan okuman için sana çok yardımcı oluyor! Narı nasıl tüketmen gerektiği konusuna gelince, bence kesinlikle içeriğindeki bol liften faydalanabilmek için çekirdeklerini de çiğneyerek meyve olarak tüketmelisin böylece bol lif ile bağırsak detoksu da yaratmış olursun!

CHİA TOHUMU

Mexica ve Guatemala’da yetişen chia tohumu ile henüz tanışmadıysan ilk fırsatta Diyetseç’in leziz “chia smoothie” tariflerinden birini denemelisin! Beynini taze ve genç tutmak alman gereken omega-3’ü önemli ölçüde karşılayan chia tohumu; gelişen dünyanın en favori besinleri arasında yerini aldı! Ancak miktara dikkat çünkü yağ içeriği yüksek bu tohumu sınırsız tüketmek kontrolsüz kalori alımına da sebep oluyor! Suda bekleterek tükettiğinde kabuğunun dışında oluşan jel yapı sayesinde inanılmaz bir tokluk hissi yaşatıyor, bu nedenle her bir öğünde 10 gram chia tohumu senin için yeterli olacak!

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)