Bacak Germe

Bacaklarda yaşlanmaya ve hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak oluşan sarkmalar gerdirme yöntemiyle yok edilir. Bacak germe ameliyatı, iki farklı yöntem kullanılarak yapılabilir. Bacak germe ameliyatının ilk metodu dikey kesi metodu diye bilinen bacağın üst kısmından diz kapağına doğru dikey olarak iç bacak kısmına açılan kesi ile yapılan estetik ameliyat türüdür. İkinci bacak germe metodu ise bacakların kalçalara eklendiği üst kısımdan geri doğru elips şeklinde açılan bir kesi ile yapılan estetik ameliyat şeklidir.

Her iki metotta da estetik ameliyat izi kalacaktır. Ancak ikinci metotla bacak germeestetiği olanların ameliyat izleri, iç çamaşırı altındaki bölgede kaldığı için ilk metoda göre daha çok tercih edilir. İlk yöntemle yapılan bacak germe ameliyatı sayesinde kesi yerleri bikini/mayo altında kalacağı için havuza/denize rahatlıkla girilebilir.

Yaklaşık iki saat süren bacak germe ameliyatları, genelde karın germe veya liposuction estetik ameliyatının sırasında yapılmaktadır. Hastanın ameliyat sonrası 2 gün hastanede kalması gerekebilir. Hastaneden çıktıktan sonra, evde geçirilecek ilk 1 ay hasta için zorlu bir süreç olabilir. Bu süreci rahat atlatabilmek için, oturup kalkarken, yatarken, bacakları herhangi bir şekilde hareket ettirirken çok nazik davranmak gerekir. Zira ilk 2 hafta boyunca dikişler alınmayacağı için, her harekette dikişler gerilecektir ve bu da doğal olarak ağrı verecektir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Niyazi Şimdivar Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)