Bacaklarda Varis İçin Hangi Doktora Gidilir?

Yazar Okan Dost • 26 Şubat 2024 • Yorumlar:

Bacaklarda varis için hangi doktora gidilir?

Varisli birçok hasta hangi bölüme veya doktora gideceğini bilemediği için genellikle bir sağlık ocağından veya hastane dahiliyesinden randevu alırlar. Çünkü varisli damarlar ve varis çorabı, varis hakkında bilgisi ve tecrübesi olmayan bir doktor tarafından kontrol edilmesi halinde bir doktor tarafından reçete edilecek ve önerilecektir. Varis günümüzde en sık görülen sağlık sorunlarından biridir. Genellikle hastalar varis şikâyetlerini iletmek istediklerinde hangi polikliniğe başvuracaklarını bilemezler. Varis için başvuran bölüm dahiliyedir.

Hastanelerde ve sağlık ocaklarında dahiliye bölümleri bulunur. Doğru doktor ve hastaneyi seçmek için bir uzman seçmeniz gerekir. Mesleki bilgi ve tecrübesi olmayan kişiler size sadece ilaç ve kompresyon çorabı önerecek ve size gönderecektir. Bu ürünleri kullanmak zamanla varisli damarlardan kaynaklanan rahatsızlığı azaltabilse de tedaviye hiçbir etkisi yoktur. Bunun için her zaman doğru tedavi teknikleri ile doğru doktoru seçmelisiniz. Aksi takdirde hastalığınız gecikecektir.

Varis Hastalığında Hangi Bölümlere Gidilmeli?

Sorusu kadar bölümde oldukça merak edilmektedir. Hastaların başvuracağı alan derseniz aslında varisli hastaların başvurduğu bölüm flebolojidir. Bu alanda hizmet verenlere flebog adını veriyoruz. Ancak birçok hastanede fleboloji bölümü olmadığı için insanlar kalp damar cerrahisi için başvuruyor. Varis tedavisi ile ilgilenen herkes tüm teknik bilgiye sahiptir. Varis tedavisi konusunda da en doğru kararı veren, cerrahi alanında da uzman bir doktordur.

Hastalığın ilerleme düzeyini dikkate alarak tedaviyi başlatın. Tedavide kullanılan yöntemleri sıralayacak olursak; Varis tedavisi radyofrekans, cerrahi, lazer, köpük tedavisi ve daha birçok alternatif ile uygulanabilmektedir. Hangi doktordan varis tedavisine net bir cevap bulmalı, öncelikle kalp ve damar cerrahisi için muayene randevusu alınmalıdır.

Varis Doktorları Tavsiyeleri Nelerdir?

Profesyonel tedavi alabilmek için doktorunuzun tavsiyesini değerlendirmeli ve doğru seçimi yapmalısınız. Sağlık ocaklarında ve polikliniklerde muayene ettiğiniz doktorlar onların uzmanlık alanı olmadığı için size geçici bir rahatlama için ilaç ve tavsiye vereceklerdir. Bu amaçla, bölümünüze ve bölümünüze özgü profesyonel seçimler yapmanızı öneririz

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Okan Dost Kalp Ve Damar Cerrahisi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)