Başarının Düşmanı Rehavet

Yazar Hilal BebekPsikolog • 18 Mart 2018 • Yorumlar:

Tatil dönüşü bir rehavet çöküyor, tekrar rutin hayata dönmek zor oluyor. Ne de olsa gevşemek güzel ama bir bedeli de var: gevşeme sonrası yeniden kendine çeki düzen vermek ve geçmiş tempoyu tekrar tutturmak için çaba sarf etmek gerekiyor.

Çocuklarımız pek çok sınava var güçleri ile çalışıyorlar ve çalışmalarının karşılığını başarılı sonuçlar alarak görüyorlar. Daha sonra başarıyla gelen rehavet oluyor ve var olan çalışma performansları düşüyor. Tekrar motive olmak için hem belirli bir süreye hem de bir miktar teşvik edilmeye ihtiyaç duyuyorlar.

İş hayatında belirli başarılara imza atan bir kişi, bazen ipin ucunu kaçırıyor, rehavete kapılıyor. Pek çok emek harcayarak geldiği noktadan, geriye doğru ivmelenen bir düşüş yaşıyor. Bu sürecin sonucunda kişide maddi/manevi yıkım ortaya çıkıyor.

İlişkilerde yakalanan güzel bir seviyeden sonra eşlerde rehavet başlıyor, bu gevşeme gereğinden fazla olduğunda sorumluluklar ihmal ediliyor. Ödenen bedel, ilişkinin yozlaşması sonrası yaşanan ayrılık oluyor.

Marifet, başarmanın yanı sıra başarının devam etmesini sağlamaktır. İnsani olarak, geçici süreyle bir miktar rehaveti yaşamak hepimizin hakkı olabilir, ancak dozunu kaçırmamak gerekir ki aleyhimize sonuçlar yaşamayalım ve var olan başarımızı yok etmeyelim.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)