Basınçlı Giysiler

Dizlik: İki yönde esneyebilir dokumalı, homojen yapılı ve giyimi rahattır. Diz eklemi ezilme ve burkulmaları problemleri, patella zedelenmeleri, travmaya bağlı şişliklerin tedavisi, ligament rahatsızlıklarında destek olarak kullanılır. Ameliyatlar sonrası iyileşmeyi hızlandırmak ve eklemin hareketlerini yapabilmesine yardımcıdır.

Ayak Bilekliği: Ayak bileği burkulmaları, bağ zayıflıkları ameliyat iyileşmeyi hızlandırmak ya da spor sakatlanmaları sonrası destekleyici olarak kullanılır.

Varis çorabı: Bacak damarlarının dolaşım bozuklularının giderilmesi, kanın kalbe geri dönmesini kolaylaştırıcı, kalıtımsal dolaşım bozukluğu olanlar ve mesleği dolayısıyla risk grubunda olanlar için önleyici olarak kullanılır. Kişinin vücut ölçüsü alınarak verilir. Doğru ölçüyle verilen çorap vücudu ikinci bir deri gibi sararak gerekli basıyı yapar. Dolaşımı desteklediği için dolaşım bozukluğuna bağlı yaraların açılmasını engelleyicidir.

Emboli çorabı: Ameliyat sonrası, ya da uzun süre yatması gereken hastalarda kullanılır. Hareketsizlik sonucu akış hızı yavaşlayan kanın pıhtılaşmasına engel olur.

Yanık için basınçlı giysiler: Yanık yarası kapandıktan sonra zarar görmüş bölge iyileşirken gelişen hipertropfik scarların kontrol altına alınması için kullanılır. Kişiye özel ölçü alınarak imal edilir. Günde 24 saat ve her gün giyilir. Sadece yıkanmak için çıkarılır. Yaranın durumuna göre deforme oldukça tekrar ölçü alınarak yenisi uygulanır. Yanık yaralarıyla ilgili ameliyatlar sonrası da hipertrofik doku gelişiminin önlenmesi için de kullanılır.

Lenf ödem için kolluk ve eldivenler: Mastektomi ameliyatları ya da lenf bezlerinin alınması sonrasında el ve kolda gelişen aşırı şişlik problemlerinin kontrol altına alınmasına yardımcıdır. Lenf drenajı ile birlikte uygulandığında yüksek oranda şişmeyi önleiyicidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Selim Muğrabi Ortopedi Ve Travmatoloji Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)