Bebeğin Ciğerleri İçin Talk Pudra Kullanmayın

Talk pudra bebeklerde istenilmeyen ıslaklığı emmesi için kullanılır. Talk pudrasının kullanılması artık pek tavsiye edilmemektedir. Çünkü kullanılan pudra şüphesiz solunduğu için de bebeğin ciğerleri için bir tehlike oluşturur. Özellikle küçük, kolaylıkla solunabilecek parçacıkların bulunduğu talk pudraları en büyük endişe kaynağıdır. Çocukları bu kanserojene maruz bırakmak gereksiz ve de tehlikelidir.
Bebek pudrasının pişiği önlediğine veya pişiğe iyi geldiğine dair herhangi bir kanıt bulunmamaktadır. Pişiği önlemek için en iyi yöntem, bebeğinizin poposunu bezi her değiştirdiğinizde temizlemek, nazikçe kurulamak ve ince bir tabaka halinde koruyucu merhem veya krem sürmek en doğru yöntemdir. Ayrıca bugün günümüzde kullanılan bebek bezlerinin emiciliği çok iyi olduğu için bebeğin altı sık sık değiştirildiği sürece yani bebeğin altı kuru ve temiz kaldığı sürece günlük olarak bebek pudrası kullanmaya gerek yoktur.
Eğer bebeğinizde pişik oluşmuşsa pişik merhemi veya kremi kullanmak daha iyi bir seçenektir. Bu arada bebeğinizin pişik olan yerlerinde cilt enfeksiyonu belirtileri varsa (pişik olan yerlerin aşırı kızarması, ateşli ve akıntılı bir durum vb) yapmanız gereken bebeğinizin hekimine danışmaktır. Bu durumda pudra kullanmayın ve bebeğinizin hekimine danışın.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Zeynel Abidin Taşbaş Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)