Beslenme

Yazar Seda UşarerDiyetisyen • 4 Ocak 2018 • Yorumlar:

Antiaging Beslenme

Hayatın getirdiği koşturmadan çoğu zaman kendimizi ihmal ediyoruz. Özellikle beslenme açısından pratik besinleri tercih ediyoruz. Bunun sonuncunda erken yaşlanma belirtileri kapımızı çalmaya başlıyor. Aslında koşturmacamız devam ederken güçlü antioksidan içeren besinlerle kendimize bakmamız mümkün. Amacımız herzaman yasaklar olmadan ölçülü beslenen, kendini canlı ve en önemlisi mutlu hisseden bireylere yardımcı olmak.

 

Çocukluk ve Ergenlik Döneminde Beslenme

Bebeklik, çocukluk ve ergenlik dönemleri büyüme ve gelişme açısından farklılıklar gösterir. Her dönemde bireyin ihtiyaçları farklılaşır özellikle ergenlik döneminde psikolojik ve fizyolojik değişimler yaşanır. Amaç gençlerin yeterli ve dengeli beslenmesini sağlayarak sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmelerini sağlamaktır

 

Sporcu Beslenmesi

Aktif olarak spor yapan bireyler sağlıklı beslenme pogramıyla beraber performansını artırabilir. Yapılan spor türüne göre farklı beslenme modelleri bulunmaktadır. Bireyin yaşam standartına, metabolimasına, aktivite türü ve sıklığına göre uygun beslenme programı yaparak kişinin performasını artırmayı hedef alıyoruz.

 

Kadınlara Özel Beslenme Programları

Kadınlar yaşamı boyunca birçok fizyolojik değişimler yaşar. Her seferinde hormonlar vücudumuzda çeşitli değişiklikler gösterir.

 

Adet dönemi , hamilelik, emzirme süreci,ve menapoz dönemi metabolizmayı etkileyen süreçlerdir. Bu süreçlerin başında adet dönemi ve menapoz gelmektedir. Bu dönemde kilo alma, tatlı krizleri, ödem, vücut yağ dokusunun artması gibi süreçler başlıcalarıdır. Bu dönemleri en hafif şekilde geçirmek için kişinin durumuna göre beslenme programlarının düzenlenmesi kişinin fizyolojik ve psikoljik olarak kendini iyi hissetmesini sağlar.

 

Hamilelik ve Emzirme Döneminde Beslenme

Anne adayının yeterli ve dengeli beslenebilmesi bebek için büyük önem taşır. Annenin kilo kazanımı bu dönemde önemlidir. Gereğinden az ya da çok kilo alımı bebeğin gelişim sürecini olumsuz etkileyebilir. Annenin kendi depolarını koruyarak bebeğin beslenmesini sağlamak için beslenme programı uygulamak gereklidir.

 

Gebelik süreci önemli olduğu kadar emzirme dönemi de büyük önem taşır. Özellikle ilk 6 ay bebeğin sadece anne sütü alması bağışıklık sisteminin güçlendirir. Kimi zaman anne gebelikte aldığı kiloları biran once vermek ister. Uygunsuz zayıflama diyetleri annenin süt verimliliğini azaltır.

 

Amaç gebelik ve emzirme dönemine uygun yeterli ve dengeli beslenme programlarını uygulayarak keyifli bir dönem geçirmenizi sağlamak ve bebeğinizi ihtiyçalarını karşılamanıza yardımcı olmaktır.

 

Kilo Alma/Kilo Verme

Kilo yönetimi dediğimizde akla ilk gelen kilo vermek oluyor. Obezitenin önemli olduğu kadar zayıflık da önemlidir. Ideal kiloda olduğumuz sürece hastalıklara yakalanma olasılığımız en aza iniyor. Amacımız kişinin alışkanlıklarını göz önüne alarak mümkün olduğunca yaşam tarzına uygun beslenme programı uygulamak ve kilo yönetimi için ne yapması gerektiğini anlatmaktr.

 

Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı Kazanma

Kilo problem ya da herhangi bir sağlık sorununuz olmaksızın yeterli ve dengeli beslenmeyi öğrenebilirsiniz. Oluşabilecek riskleri gözönüne alıp kişey özel beslenme programının uygulanması gelecek için iyi bir yatırım olacaktır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)