Bir Duyguyu Tanımak

Yazar Yasemin KurçenliPsikolog • 11 Kasım 2020 • Yorumlar:

Bir duyguyu tanımak için dikkatimizi ona vermeliyiz. Dikkat sizin onun hakkında düşünmeye başlamanız anlamına gelmez burada dikkatten kastım: sadece duyguyu gözlemlemek Duyguyu tam olarak hissetmek ve böylece onu olduğu gibi tanıyıp kabul etmek anlamına gelir.

Bazı duygular Öfke Korku Üzüntü olarak kolayca tanımlanırlar bazı duyguları tanımlamak ise çok daha zor olabilir.

Bunlar belirsiz bir huzursuzluk, ağırlık ya da daralma hissi yani bir duygu ile fiziksel bir duyum arasında bir şey olabilirler her durumda önemli olan sizin onu zihinsel olarak tanımlayıp etiketleyebilmeniz değil onun hissini mümkün olduğunca çok fark edebilmenizdir. 

Öyleyse dikkatinizi duyguyu hissetmeye verin ve zihninizin duyguyu besleyen suçlama kendine acıma ya da içerleme  gibi bir yakınma kalıbına tutulup tutulmadığını kontrol edin 

eğer durum böyle ise bu sizin bağışlamadığınız anlamına gelir bağışlamama çoğunlukla başka bir insana ya da kendinize karşıdır  ama o zihninizin kabullenmeyi reddettiği herhangi bir geçmiş, şimdiki ya da gelecekteki duruma karşıdır. 

Bağışlama yakınmayı bırakma ve böylece üzüntüyü bırakmaktır  siz yakınmanızın sahte bir benlik duygusunu güçlendirmekten başka bir işe yaramadığını idrak ettiğinizde  doğal bir biçimde Bağışlama gerçekleşir. 

Bağışlama yaşama direnmemek yaşamın içinizden akmasına izin vermektir  bunun alternatifleri ise Acı ve Istıraptır ve maalesef acı ve ıstırap gibi duygular;  yaşam enerjisinin akışının büyük ölçüde kısıtlanması ve bir çok durumda da fiziksel hastalıktır. Zihin bağışlayamaz çünkü o kendini devam ettirmek için oluşturduğu savunma mekanizmalarına tutunur. Ama siz zihin kalıplarının çok üstünde  bir varlıksınız. O yüzden Bağışlayın Bunu sadece siz yapabilirsiniz. O yüzden İsa “ Tapınağa girmeden önce bağışlayın.” Demiş. Yani Bedene girmeden önce bağışlayın.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yasemin Kurçenli Psikoloji, Aile Danışmanlığı Uzm. Kl. Psk.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)