Birbirimizi Çok Seviyoruz Ama Eskisi Gibi Değiliz

Yazar Melis Keskin • 22 Mart 2023 • Yorumlar:

"İlişkimiz çok monotanlaştı"

"İlişki memnuniyetim eskisine göre daha düşük"

Bu cümleleri sık sık kullanmaya başladıysanız size bir şeyden bahsetmek istiyorum.

Bir ev nasıl tuğla tuğla inşa ediliyorsa güzel giden bir ilişki de tıpkı bir ev gibi inşa edilir. Evin yapımı bittikten sonra da yıllar içinde o evde yaşayabilmek için eve gerekli olan bakım verilir. Eve bakım verilmediği taktirde o evde yaşamak imkansız hale gelmeye başlar. Her gün bir sıkıntı yaşanır. Üstelik evi sevmemiz tek başına da yeterli değildir. Eğer ilişkiniz uzadıysa "Zaten birbirimizi tanıyoruz, biliyoruz. Bunlara ne gerek var?" diye düşünüyorsanız ve gerekli bakımı vermiyorsanız ilişki, bakımsız bir ev gibi içinde yaşanamaz hale gelir.

Peki, ilişkiye ihtiyacı olan bakımı vermek nasıldır? Neler yapılabilir?

1. Partnerinizin iç dünyasında neler olup bittiğini anlamaya ve partnerinizi yıllar geçse bile daha iyi tanımaya çalışın.

2.Birbirinize sevildiğinizi hissettirin. "Zaten sevdiğimi biliyor, sevmesem neden onunla bir ilişki içinde olayım?" diye düşünmeyin; birbirinizi takdir edin, beğenilerinizi ve sevginizi dile getirin , fiziksel yakınlığı ihmal etmeyin.

3. Birbirinize yönelin; sürekli bağ kurmak için olumlu girişimlerde bulunun ve partneriniz tarafından yapılan bu tarz girişimlere kayıtsız kalmayın. Örneğin bir konu hakkında konuşmayı başlatmanız ve eşinizin buna karşılık vermesi.

4. İlişkinize karşı olumlu bakış açısınızı korumaya çalışın.

5.Çatışmalarda hızla yükseliyorsanız mola yöntemini kulllanın, partnerinizin ve kendinizin sakinleşmesine müsade edin ve uzlaşma girişimlerine açık olun.

6. Birbirinizin hayallerini gerçekleştirmek için desteğinizi esirgemeyin, bu konuda sürekli diyalog kurun.

7.Ortak anlam yaratın; ilişki içinde her iki partnerin de istek ve arzuları dikkate alınsın.

Siz ilişkinizde bunların hangisini yapıyorsunuz?

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)