Bişektomi ( Yanaktan Yağ Alınması)

Yazar Erbil KılıçKulak Burun Boğaz Doktoru • 2 Aralık 2019 • Yorumlar:

Yanağınızda, çiğneme kaslarının arasında bulunan yağ dokusu, zamanla aşağıya doğru sarkar. Bu sarkma siz de yorgun ve yaşlı bir yüz ifadesine neden olabilir.

Bişektomi denilen yanaklardan yağ alma işlemi, daha keskin yüz hatlarına sahip olmanıza yardımcı olur ve elmacık kemiğinizin daha görünür olmasını sağlar. Yüzün genç görünmesi için, ters üçgen şeklinde olması gerekir, yani yüzün üst-yan kısımlarının daha dolgun olması gerekir. Özellikle yuvarlak yüz hatlarına sahip olanlara veya kare yüz yapısına sahip olanlara bişektomi yapılması, yüzün ters üçgen görünmesini sağlar.

Bişektomi, Hollywood yıldızlarının sıklıkla yaptırdığı ameliyatlar arasındadır. Bu yüzden “Hollywood yanağı” ismi de verilir. İşlem süresinin kısa olması, oldukça az ağrılı olması ve sonuçları hemen görünen bir işlem olması, bu ameliyatın sık tercih edilme nedenidir. Bişektomi yüz germe işlemiyle kombine olarak da yapılabilir. Ama bu tür ameliyatların temel mantığı, yüz germe gibi uzun süren, riskleri daha fazla olan, iyileşme süresi uzun olan, daha ağrılı olan ve daha fazla ödem ve morluğun görüldüğü ameliyatlardan mümkün olduğu kadar sakınmak ve bu tür zor ameliyatlar yerine, sonuçları daha sürede ortaya çıkan, daha ağrısız ve iyileşme süreci daha kısa olan alternatif yöntemler oluşturmaktır.

İşlem hem lokal hem de genel anestezi altında yapılabilir. Ameliyat süresi yaklaşık bir saattir. 

Ameliyat sırasında ve sonrasında ağrı oldukça azdır. Ağrı kesicilere oldukça güzel yanıt alırız. Ameliyat sonrası ilk günler yanaklarda şişlik ve ödem olabilir, morarma nadiren olur.  Bişektomi günübirlik bir ameliyattır, yani ameliyat sonrası genellikle hastanede kalmanız gerekmez. Ameliyat sonrasındaki ilk hafta içerisinde hastanın sıcak, asitli ve baharatlı yiyecekler ve içecekler tüketmesini istemeyiz, bunlar iyileşmeyi yavaşlatabilir, ağrıyı artırabilir. İlk 48 saat buz uygulaması yapmak, ödem ve morlukları azaltabilir. Ağız içerisine atılan dikişler, emilebilir dikişlerdir ve alınması gerekmez. İşlem ağız içerisinden yapıldığı için yüzde iz kalması gibi bir durum söz konusu olmaz. 

Bişektomi ameliyatı, çene implantları, elmacık kemiği dolgusu gibi ameliyat ve işlemlerle aydı seansta yapılabilir. Yüzünüzün daha genç ve canlı görünmesi için gereken “ters üçgen” görünümü vermede; elmacık kemik dolgusu ve çene implantları veya çene dolgusu gibi işlemlerle birlikte yapılası önerilir. 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)