Blefaroplasti

Yazar Kağan Bekircan • 11 Aralık 2023 • Yorumlar:

Göz kapağı estetiği, üst ve alt göz kapaklarına yapılan cerrahi bir müdahaledir. Bu operasyon ile cilt fazlalığı alınabilir ve gözün etrafını çevreleyen yağ dokusuna çeşitli müdahalelerde bulunulabilir. Blefaroplasti operasyonu ile hastalarımıza daha canlı ve enerjik bir görünüm kazandırmak amaçlanmaktadır.

Göz kapaklarını dıştan içe doğru cilt, kas dokusu, orbital septum ve yağ dokusu oluşturmaktadır. Yaşla birlikte göz kapağı cildinde sarkma ve gözü çevreleyen yağ dokusunda fıtıklaşma ve ya yağ dokusunda azalma olmaktadır. Üst göz kapağı cildindeki sarkma ile birlikte görüş alanı kısıtlanmaktadır. Alt göz kapağında ise göz kapağındaki yapıların zayıflaması sonucunda göz kapağında aşağı yönde sarkma ve göz altında şişlik oluşmaktadır. Bu durumlar hastaların görünüşünde yorgun ve üzgün bir görünüme neden olmaktadır.

Üst göz kapağı estetiği için üst kapaktaki katlantı hattı baz alınarak fazla cilt dokusu milimetrik olarak ölçülür. Blefaroplasti ameliyatı çoğunlukla lokal anestezi altında yapılır. Üst göz kapağı ve alt göz kapağıdaki fazla cilt ve yağ dokusu çıkarılır. Sonrasında kesi hattına ciltaltı dikiş atılarak sadece steril bant yapıştırılarak ameliyat alanı kapatılır. Bleferoplati operasyonu sonrası hastaneye yatış gerekmez.

Ameliyattan sonra hastalara 24 saat boyunca aralıklı olarak göz kapaklarına soğuk uygulaması önerilir ve bu şekilde göz kapaklarındaki ödem daha az olur. Hastaların dikişleri bir hafta sonra alınır. Hastaların üst ve alt göz kapaklarında 2 hafta boyunca kızarıklık oluşabilmektedir ve bu kızarıklık 2 hafta sonrasında geçmektedir. Ameliyat izleri göz katlantı hatlarına gizlendiğinden dolayı minimaldir.

Blefaroplasti ile gözlerde oluşan yorgun görünüm giderilmiş ve hastanın görüş alanı genişletilmiş olur. Hasta sosyal hayatına ve iş hayatına ameliyattan sonra hemen dönebilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Kağan Bekircan Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Kağan Bekircan

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al