Bleferoplasti (Göz Kapağı Estetiği)

Göz ve göz çevresi yüze güzel görünüm veren önemli yapılardan bir tanesidir. Bu bölgenin güzelliği zaman içerisinde cilt ve gözaltı torbalarının artması ile azalır. Bleferoplasti (göz kapağı ameliyatı) artmış derinin alınması ve belirginleşmiş göz torbalarinin küçültülmesine yönelik yapılan cerrahi bir girişimdir. Bu cerrahi girişim tek basina yapılabileceği gibi yüze uygulanan diğer estetik ameliyatlarla kombine edilebilir.

Normal yaşlanma ile birlikte göz kapağı üzerindeki deri sarkar, üzerindeki çizgilenmeler artış gösterir ve göz torbaları belirginleşir.

Bu ameliyatla göz kapağı üzerindeki artmış deri ve göz altı torbaları düzeltilirken, tek basina bu ameliyatla gözün yan tarafindaki kaz ayaklarinin ortadan kaldırılması mümkün değildir. Kaz ayaklarının ortadan kaldırilmasi için farklı bir cerrahi işlem uygulamak gerekmektedir (botilinum toksini, lazer, kas kaldirma).

Burada unutmamanız gereken en önemli seylerden bir tanesi ameliyattan sonra sonuç hemen kendini göstermeyecektir. Şişliğin inmesi ve yara iyileşmesini takiben göz kapaklari istenilen şekli alacaktir.

BU AMELİYAT İÇİN UYGUN MUYUM?

Göz kapağında belirgin bir cilt artışı ile birlikte olan kırışıklıklar, göz altı torbaları ve düşük göz kapağı olan sağlıklı kişiler bu ameliyatı olabilirler. Sizin bu ameliyat için uygun olup olmadığınız ve bu ameliyattan sonra elde edilecek sonucun sizleri ne kadar memnun edeceği sizinle kliniğimizde yapılacak bir görüşme sonrasinda ortaya konabilir.

AMELİYAT NELERİ İÇERMEKTEDİR?

Bu ameliyat üst göz kapağında kirpiklerin yaklasik 1 cm. üzerinde cildin doğal çizgisi üzerinde alt göz kapağında kirpiklerin hemen 1-2 mm altindan veya göz kapağı içerisinden yapilan bir kesi ile gerçeklestirilir. Bu ameliyatta amaç artmış deri ve yağ dokusunun düzeltilmesine yöneliktir.

NE TÜR ANESTEZİ UYGULANMAKTADIR?

Göz kapağı ameliyatlari tek basina yapılıyor ise, hastaya verilen bir sakinleştirici ve lokal anestezi ile ameliyat konforlu bir şekilde yapılabilmektedir. Kişi arzu ettiği takdirde bu ameliyatların genel anestezi altında yapılması da mümkündür. Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın kişinin hastanede yatmasina gerek yoktur.

AMELİYAT SÜRESI NE KADARDIR?

Bu ameliyat yaklasik 1 ya da 1.5 saat sürmektedir.


AMELİYATTAN SONRA NELER OLMAKTADIR?

Ameliyatı takiben göz çevresinde değisen oranlarda sişme ve morarmalar olmaktadir. Çok nadir olarak yapılan kesilerden kan sızabilir. Göz üzerinde şişlik ve morarmayı azaltmak amacı ile buz torbaları ile 3-4 saat süresince soğuk uygulaması yapılacaktır. Üst göz kapağında ve alt göz kapağında büyük bölümü cilt altında kalan ve görülmeyen dikiş olacaktir. Göz kapağınin yanlarında küçük bantlar olacaktır.

Göz kapağı temizliği çok kibar bir sekilde yapılmalıdır. Şişlikler 10 günde belirgin oranda azalacaktır ancak morarmalar daha uzun sürede ortadan kalkacaktır. Basın ve gövdenin yüksekte olacak şekilde yatılması ve soğuk uygulama yapılması şişme ve morlukların oluşmasını azaltacaktır.

YARA İZİ NASIL OLMAKTADIR?

Yapılan cerrahi islem nedeniyle yara izi kaçınılmazdır. Gözkapağı ameliyatından sonra oluşan izlerin belirgin olmadığını söylemek doğru olur. Bu nedenle yara izinden dolayi endişelenmek yersizdir.

AMELİYAT ESNASINDA VE SONRASINDA NE GİBİ PROBLEMLERLE KARŞILAŞABİLİRİM?

Tüm cerrahi girişimler gibi göz kapağı estetiği de bazı riskler taşimaktadır. Ameliyat tecrübeli bir plastik cerrah tarafından ve titizlikle yapıldığında riskler en aza indirgenir. Özellikle 50 yaşın üstünde  ve göz kuruluğu olan hastalarda dikkatli olunmalı ve ameliyattan sonra gözü nemli tutacak gözyaşı içeren jeller kullanmaya özen gösterilmelidir. Aksi takdirde gözde günler süren batmalar olacaktır. 

NORMALE NE KADAR SÜRE İÇERİSİNDE DÖNEBİLİRİM?

Ameliyattan 2-3 gün sonra kolaylıkla kitap okur ve televizyon izleyebilir hale gelebilirsiniz. Ameliyattan sonra 2-3 hafta boyunca kontakt lens kullanımından kaçınmalısınız. 7-10 gün içerisinde işe gidebilecek hale gelebilirsiniz. Hafif bir makyaj ile morarmış bölgeler gizlenecek duruma gelebilir. Bir kaç hafta boyunca göz güneş ışığı ve rüzgara hassas olacaktır bu süre içerisinde güneş gözlüğü ve güneş kremleri kullanmanız faydalı olacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Can Kopal Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Can Kopal

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al