Botoks Mitleri

Sadece kaşlarımın arasına yaptırmak istiyorum doktor bey…

Botoksun yüzdeki uygulama bölgeli bir bütünlük içinde ele alınmalıdır. Bu bütünlüğü göz kenarları kaşlar ve alın oluşturur. Botoks bu üç bölgeye bölgelerin özel durumlarına özgü ayarlanabilir dozajlar halinde verilebilirken, tek bir bölgeye odaklanarak sadece oraya yapılan uygulamalar sonrasında yüzde dengesiz ifadeler ortaya çıkabilir. Sadece kaşların arasına yapılan bir uygulama sonucu kaş alın kas koordinasyonunun tek taraflı değiştirilmesi sonucu şaşkın ifade ortaya çıkabilir. 

Sadece kaz ayaklarıma istiyorum…

Göz çevresi, kaş ve alın, hatta burun kökü birlikte ele alınmadığı takdirde koordine olmayan bir bakış ortaya çıkacaktır. Bu uygulamanın doğrusu tüm bölgelere uygun dozajlarda uygulamaktır. 

Kaşlarım kalksın istemiyorum…

Kaşlara özellikle bir kaldırma uygulamıyoruz ancak uygulama sonrası mutlaka bir miktar kaşlar kalkacaktır. Bu istenen de bir durumdur. Kaşın kalkma oranı kişinin kas dinamiklerine de bağlıdır. 

Kaşlarımı hala kaldırabiliyorum…

Ne mutlu size. Elbette. Uygulamanın sonucu tümüyle yok etmek değil gevşetmektir zaten. Çizgilerimin hepsi geçmedi…

Tüm çizgilerinizin geçmesi mümkün değildir. Tüm çizgilerinizin sebebi sadece yüz kaslarınız olmadığı gibi, mimiklere bağlı çizgileriniz de tümüyle yokolmaz. Özellikle yıllarca kasılı duran bir yüzde bunu ilk uygulamada beklemeyin. Zaman içerisinde mimik kaslarındaki gerginlik ve buna bağlı çizgilenmeler her uygulamadan sonra biraz daha azalacaktır.

Maske surat, donuk yüz oluyormuş…

Önerilen dozun üzerinde uygulamalarda, uygunsuz anatomik bölgelere enjeksiyonlardan sonra kasların aşırı ve anormal gevşemesi sonucu bu durum ortaya çıkabilir. Yüz anatomisine hakim, mimik dinamiklerini bilen ellerde bu durum çok nadirdir. Hekiminize ne istediğinizi söylemek en doğal hakkınızdır. Ancak yönlendirme yapmak, onu zorlamak istenmeyen sonuçları beraberinde getirir. 

Arkadaşım dudaklarına botoks yaptırmış…

Botoks ve dolguyu birbiriyle karıştırıyor olabilirsiniz. Dudak büyütmek için dolgu malzemeleri kullanıyoruz. Çok sık bu cümleyi duyarız. 

Şaşkın bakar mıyım…

İşte o yüzden lütfen sadece kaşlarımın arasına istiyorum demeyin. Burada bir ilaç kullanılarak tedavi yapılmaktadır, bunu unutmayın. Botoksla tedavi  hekim olmayanların yapacağı bir uygulama değildir. 

Botoksumun etkisi 6 ay geçmeden bitti…

Botoksun etkisi 4 ay civarındadır. Ozellikle ilk yapılan uygulamalarda bu böyledir. Uzun dönemde sürelerin uzadığını görüyoruz. 

Botoks yapılan iğneler çok kalın gözüküyor…

İnternetteki görsellerden bahsediyorsunuz, haklısınız. Kocaman iğneler kaş kenarında, göz kenarında batırılmış duruyor. Hayır, öyle değil. Ben de isyan ediyorum. İşin doğrusu, incecik iğnelerle yapıyoruz, üstelik lokal anestezik kremler de kullanarak. Size söylemek isterim ki, pek çok hasta krem istemiyor bile. 

Sürekli bilgisayar, televizyon karşısındayız. Elimizden akıllı telefonlar, tabletler düşmüyor, üstelik stresliyiz. Yani sürekli kaşlarımızı çatıyor, gözlerimizi kısıyoruz. Botoks yüzümüzdeki kasvetli çizgilere engel oluyor olabilir, biz de ona yardımcı olalım, biraz olumlu ve olduğu gibi bakalım her şeye, hoşgörülü alçakgönüllü ve olalım, gelip geçici hiçbir şey için kendimizi çok üzmeyelim, hatta başkalarını hiç üzmeyelim.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Aydan Ay Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Aydan Ay

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al