BOTOKS NEDİR ?

Yazar Hakan YılmazNörolog • 23 Ocak 2018 • Yorumlar:

Clostridium Botulinum isimli bir bakterinin ürettiği bir toksindir. Düşük dozlarda kas içerisine enjekte edildiğinde kasların aşırı kasılması nedeniyle oluşan bazı hastalıklarda faydalı olduğu saptanmış olup Tıp ve Kozmetik dünyasında kullanımı çok yaygınlaşmıştır. Botoks yaklaşık 20 yılı aşkın bir süredir felç sonrası gelişen aşırı kas spastisitelerinde ( istemsiz kas katılığı ) , distoni gibi kasların istem dışı atmalarıyla seyreden bazı Nörolojik Hastalıklarda , tortikollis denen bazı ağrılı boyun kas spazmlarında , hiperhidrozis denen aşırı avuç içi ve koltuk altı terlemelerinde ve ağrılı kas spazmına yol açan çok çeşitli kas hastalıklarının tedavisinde ; ayrıca Kozmetik alanında aşırı gergin kasların sebep olduğu ileri derecede mimik çizgilerini yok etmek amacıyla başarıyla kullanılmaktadır. Botoks’ un başlıca uygulama alanları şunlardır:

  • Kronik baş, boyun ve bel ağrıları

  • Migren

  • Baş-boyun-bacak krampları

  • Felç sonrası kas katılıkları

  • Yüz krampları ve tikler

  • Aşırı gergin yüz-alın-göz çevresi çizgileri

  • Aşırı gergin boyun kasları

  • El ve koltukaltı aşırı terlemeleri

  • Kozmetik uygulamalar ( kaş arası , alın ve göz kenarı çizgileri)

PRP ( PLATELET RİCH PLASMA ) NEDİR ?

PRP ( Platelet Rich Plasma ) ; Trombositten Zengin Serum olarak da adlandırılan tedavi yönteminin kısaltılmış adı olan bu tedavi şekli ; Halk arasında Kök Hücre Tedavisi olarak yaygınlaşmıştır. PRP uygulamasında kişinin kendisinden alınan kan ; özel bir cihaz yardımıyla bileşenlerine ayrıştırılarak Trombosit , Lökosit ve Büyüme Faktörlerinin yoğun olarak bulunduğu Jel kıvamında bir sıvı elde edildikten sonra hastanın problem bulunan bir bölgesine enjekte edilir. Bu işlem için hastadan 15-20 ml kan alınır ve uygulama 3-4 haftada bir olan aralıklarla toplam 3-4 kez yapılır. PRP ; herhangi bir nedenden dolayı hasar ve zarar görmüş dokuların onarımında kullanılır. Enjekte edilen serum; vücudun kendi doğal iyileştirme mekanizmalarını hızlandırıcı ve tamamlayıcı bir etki göstermekte olup ; dışardan ekstradan hiçbir ilaç ve / veya yabancı kimyasal içermez. PRP ‘ de hastanın kendi kanından elde edilen serumdaki pıhtı hücreleri ve büyüme faktörleri ; yeni kollajen oluşumunu ve hücreler arası maddeyi çoğaltarak doku yenilenmesini gerçekleştirir. PRP, onarıcı ve dejeneratif hastalıklarda rahatlıkla uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. PRP ; kanser hastaları , aktif enfeksiyonu olan hastalarda ve yüksek doz Coumadin gibi kan sulandırıcı ilaç almakta olan hastalarda uygulanmamalıdır. PRP’ nin Başlıca Kullanım Alanları:

  • Diz , omuz ve kalça ekleminden kaynaklanan kireçlenmeler

  • Dirsek-diz-ayakbileği-omuz ağrıları

  • Tendon yıpranma ve dejenerasyonları

  • Topuk ağrısı

  • Cildin ve saçlı derinin onarımı ve yenilenmesi.

KURU İĞNE NEDİR ?

Kaslardaki gerilmelere bağlı olarak meydana gelen her türlü lokalize ( bölgesel ) ağrılı fibromiyozit ve nodülleri ortadan kaldırmak ve kas içerisinde meydana gelen ağrılı tetik noktalarını gevşetmek için kullanılan, ilaç içermeyen bir tedavi yöntemidir. Uzman kişiler tarafından yapıldığında hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır.

NÖRAL TERAPİ NEDİR ?

Özellikle baş boyun ve bel kaslarında oluşan ağrılı gerginliklerin semptomatik tedavisinde kullanılan ve hastadaki ağrı döngüsünün kırılması üzerine odaklanan bir tedavi yöntemidir.

AKUPUNKTUR NEDİR ?

Yaklaşık 2000 yıldır Çin tıbbında kullanılan ve vücuttaki çeşitli organ rahatsızlıklarının cilt yüzeyine yansıyan hassas noktaları uyararak tedavi edilmesine dayanan bir yöntemdir.

OZON NEDİR ?

Üç Oksijen molekülünün bir araya getirilmesinden oluşturulan ve bir çok doku , sistem ve organlarda belli konsantrasyonlarda iyileşmeye ve düzelmeye destek sağlayan faydalı bir gaz molekülüdür. Özel bir cihazın ortamdaki Oksijen moleküllerini ayrıştırarak Ozon açığa çıkarması prensibine dayanır. Ozonun Başlıca Kullanım Alanları Şunlardır:

*Omuz eklemi yaralanmaları

*Tenisçi dirseği ( dış bağ zorlanması )

*Gofçu dirseği ( iç bağ zorlanması )

*Uyluk arka kas ( Hamstring ) yaralanması

*Diz bağ zorlanmaları

*Patella tendiniti

*Dejeneratif diz hastalıkları ( kireçlenmeleri )

*Ayak bileği burkulmaları

*Aşil tendon yaralanmaları

*Plantar fasciitis ( Topuk dikeni )

*Menisküs yırtıkları

*Dejeneratif disk hernisi ( Bel fıtığı )

*Myofasial ağrılar ( Kulunç ağrısı olarak da bilinir )

*Osteoarthritis

*Kronik bel ağrıları

*Aşırı kullanım sendromları

*Estetik amaçlı uygulamalarda ( Yüz, boyun,dekolte, eller, bacak içleri, kollar gibi çeşitli vücut bölgelerine uygulanabilir. Yüz ve vücutta lifting etkisi sağlar

*Saç dökülmesi tedavisinde tek başına veya diğer tedavilere yardımcı olarak kullanılabilir

*Deride yıllarca ultraviyole ( kızılötesi ) ışınlara maruz kalmanın sonucunda oluşan kırışıkların düzeltilmesi, çöküntülerin giderilmesi, esneklik ve parlaklığın kazandırılmasını sağlamak amacıyla kullanılır

*İyileşmesi çok uzun süren yara, çatlak ve deri niteliğinin zarar gördüğü durumların kontrolünü sağlamak.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)