Botoks Uygulamaları

Yazar Sevim GülerDermatolog • 30 Haziran 2016 • Yorumlar:

Kırışıklıklar nasıl oluşur?

Yüzümüzde, mimiklerimizi her hareket ettirdiğimizde yani güldüğümüz, kızdığımız, şaşırdığımız zaman cilt altındaki kaslar hareket eder. Bu hareketlerin sürekli tekrarlanmaları ile zamanla yüzümüzde kırışıklıklar oluşur. Bu kırışıklıklara "dinamik kırışıklıklar" adı verilir. Kişinin mimiklerini kullanma sıklığı, güneşe maruz kaldığı süre, cilt ve kas yapısı, yaş ve cinsiyet bu kırışıklıkların seviyesinde belirleyicidir.

Botoks nedir?

Botoks kozmetik amaçla ilk olarak 1981 yılında kullanılmış olup, FDA'nın bu alanda kullanım onayı alması da kullanılmasını günden güne arttırmıştır. Botoks Clostridium Botulinum'un fermente kültürlerinden elde edilir.

Yüz şekillendirilmesinde ve yüz gençleştirmede (kırışıkların giderilmesi, kaş kaldırma vs.), aşırı terleme tedavisinde, migren tipi baş ağrısı tedavisinde kullanılmaktadır

Uygulama sırasında hasta istemiyorsa anestezi yapmaya gerek yoktur, yan etki yoktur.

Botoks hangi bölgelere uygulanır?

Özellikle mimik kaslarının hareketine bağlı olarak ortaya çıkan alın bölgesi, kaş arası ve göz kenarı çizgileri için kullanılmaktadır. Bunun dışında üst dudak ve boyun çizgileri tedavi edilebilir. Ayrıca el, ayak ve koltukaltı bölgelerinde terleme tedavisinde botoks kullanılmaktadır.

Botoks uygulamaları ?

Yüz, mimik kasları, boyun ve aşırı terleme tedavisinde botoks kullanılır....

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)