Botoks Uygulamaları

Botoks yaptırmak istiyorum!!!

Yıllar geçtikçe yüzde oluşan kırışıklıklar yaşlı ve yorgun görünüme neden olmaktadır. Özellikle mimiklerini sık kullanan bireylerde göz kenarlarında kazayağı, alında ve iki kaş arasında derin çizgi oluşumu kaçınılmazdır. Bu kırışıklıkların çözümü ise oldukça kolaydır. Kasların hiperaktivitesiyle oluşan alın, göz çevresi ve iki kaş arasındaki kırışıklıklar erken dönemde çizgiler henüz derinleşmeden, uygun dozda botoks enjeksiyonu ile kasın aktivitesi azaltılarak giderilebilmektedir. Mimiklerin kaybolmaması ve donuk yüz ifadesi oluşmaması  için botoks uygulamalarının uzman ellerde yapılması gerekir. 'Botoks ileri yaşta yapılmalı' algısı oldukça yanlıştır. Yaştan bağımsız olarak aşırı mimik kullanımıyla oluşan kırışıklıklara, derinleşmeden müdahale etmek gerekir, aksi takdirde botoks tek başına yeterli olmayacak ve derinleşen kırışıklıkları yok etmek için dolgu enjeksiyonları da gerekecektir. Botoks bir dolgu maddesi değildir. "Clostridium botulinum" isimli bakteriden elde edilen bir proteindir. Uygulama öncesinde öncesinde uyuşturucu kremlerle lokal anestezi sağlanır, sonrasında ince iğne ile cilt altına enjekte edilerek kasların aşırı aktivitesi azaltılır, uygun dozlarda yapıldığında oldukça doğal bir görünüm sağlar.  Etki süresi kişiye ve uygulanan doza göre değişmekle birlikte genellikle 6 aydır. 

Botoks nerelerde uygulanır?

Kaz Ayakları (Göz kenarlarında oluşan kırışıklıklar)
Göz altındaki ince kırışıklıklarda
Kaş arasındaki çizgilerde
Alın Kırışıklıklarında
Kavisli kaş oluşturmada
Düşük kaşlarda
Burun Üstündeki İnce Kırışıklıklarda
Terleme Tedavisi (Koltukaltı, el ve ayak)

Botoks kimlere yapılmamalı?

Myastenia Gravis gibi kas-sinir hastalıklarında botoks uygulanmaz. Ayrıca  hamile ve emzirenlerde nasıl bir etki oluşturacağı henüz bilinmediğinden botoks enjeksiyonu önerilmemektedir. Kan sulandırıcı ilaç alanlarda işlem sonrasında morluk oluşabilmektedir. Botoks işlemi sonrasında her hastaya buz uygulanarak bu risk en aza indirilmektedir.

Botoksun etkisi ne zaman başlar?

kişinin yapısına ve uygulama dozuna bağlı olmakla birlikte genellikle 3-7 gün arasında değişmektedir. Uygulama yapıldıktan sonra mimik hareketlerini çokça kullanmak etkinin daha kısa sürede başlamasını sağlar. 

Botokstan sonra makyaj yapabilir miyim?

Enjeksiyondan bir gün sonra rahatlıkla fondöten sürülebilir, makyaj yapılabilir.

Botoksu düzenli yaptırmak zararlı mı?

Aksine botoksu düzenli yaptıran hastalarda botoksun etki süresi 6 aydan daha uzun süre olmaktadır.  

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Emine Çiğdem Karadağ Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Emine Çiğdem Karadağ

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al