Botoks Uygulamaları

Temel olarak Yüz - Boyun Estetiğinde ve Aşırı Terleme tedavisinde kullanılır. Kadın ve Erkek her iki cinste de uygulanabilir.

Botoks Nedir? Yüz Estetiğinde Botoks

Temel olarak Yüz - Boyun Estetiğinde ve Aşırı Terleme tedavisinde kullanılır. Kadın ve Erkek her iki cinste de başarı ile uygulanabilir. Etki süresi kişisel farklılıklar göstermek ile birlikte ortalama 4-6 ay arasındadır. Hamilelik ve emzirme dönemi haricinde ve bazı nadir kas hastalıkları olan bireyler dışında herkese uygulanabilir.

Yüz Estetiğinde Botoks

Botoks uygulaması ile yorgun yüz ifadesi ortadan kaldırılır. Daha genç, dingin ve canlı bir yüz görünümü ortaya çıkar. Kişiyi daha yaşlı gösteren cilt kırışıklıkları ve çizgilenmeler tedavi edilir.

Kırışıklıklar; Cilt çizgileri

Yüz ve boyun bölgesinde farklı alanlarda ortaya çıkan cilt kırışıkları botoks ile düzeltilebilir. Derinin gerilimi ve buna bağlı olarak cilt ışıltısı artar, çok derin çizgiler tamamen geçmese bile yüzeyelleşir. Göz çevresi kırışıklıkları (Kaz ayakları), alın kırışıklıkları, burun sırtı derisinde gülerken oluşan kırışıklıklar (Tavşan Çizgileri; Bunny Lines), boyun-dekolte bölgesi çizgileri botoks uygulaması ile tedavi edilebilir.

Kaş Kaldırma

Göz çevresi ve alın bölgesine yapılacak titiz bir planlama ile kaşlar yukarı kaldırılabilir, doğal ve canlı bir bakış elde edilebilir.

Aşırı Terleme Sorununda Botoks

Gerek koltuk altı, gerekse el-avuç içlerinde olabilen aşırı terleme sorunu, botoks uygulaması ile tedavi edilebilir.

Nasıl Yapılır?

Temizleyici solüsyon ile uygulama yapılacak alanlar temizlenir. Hastanın uygulama sırasında ki konforunu arttırmak için işlem öncesi uygulamanın yapılacağı cilt alanına lokal anestezik krem sürülür. Kullanılan kremin türüne göre bir süre beklenir. Antimikrobiyal temizlik yapılır. Her bir hastanın yüz ve kas yapısı, kırışıklıkların yoğunluğu ve yerine göre planlama yapılır ve botoks uygulanır.

İşlem Süresi

Botoks uygulaması tüm yüz için 10-15 dakika arasında sürer.

İşlem Sonrası

Uygulama yapılan noktalarda devam eden bir ağrı sızı meydana gelmez. İşlem biter bitmez normal günlük aktivitelerine geri dönebilirler. Ancak uygulama yapılan noktaları ovuşturmamaları, aynı gün ağır spor ve egzersiz yapmamaları, saunaya gitmemeleri önerilir.


Etki Başlangıcı ve Süresi

Botoksun etkisi uygulama yapıldıktan sonra ortalama 4. ve 5.gün arasında başlar. Nadir olarak bazılarında 3.günde de etkinin başladığı görülebilir. Yaklaşık 7. ve 10.günde tam etki oluşur. Botoks etkisi ortalama 4 ile 6 ay arasında sürer.

 
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Andaç Aykan Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Andaç Aykan

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al