Botoks Yaptırdığını Kimse Anlamasın

Yazar Ali ŞahanDermatolog • 1 Haziran 2018 • Yorumlar:

Botulinum Toksini, ‘Ameliyatsız Estetik İşlemler’ olarak tanımlanan yöntemlerin ilklerindendir. Dünya istatistiklerinde en fazla ve kolay uygulanan, sonuçların en kısa sürede ortaya çıktığı uygulamalardır. Ancak deneyimli uzman doktorlar tarafından uygun hastalara doğru uygulandığında tanımını gerçekten hak eden bir yöntemdir.

Botulinum Toksini bilinenin aksine yılan zehri değildir. Laboratuvar koşullarında Clostiridium Botulinum isimli bakteriden elde edilen bir salgıdır. Tıpta çeşitli alanlarda kullanılan Botulinum Toksini kırışıklıkları ortadan kaldırdığı migren tedavisi için uygulanan hastalarda ortaya çıkan sonuçlar sayesinde keşfedilmiştir.

Yaşla birlikte belirginleşen mimik çizgilerini hafifletme ya da ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan güvenilir ve kolay bir yöntemdir. İstenilen bölgede kas içine enjekte edilerek ilaç, kaslarda ve kasların üzerindeki kırışıklıklarda düzleşmeye neden olur: Özellikle alın, göz kenarı, kaş çatma çizgisi ve boyundaki çizgilerde kullanılması sonucu kırışıklıkların açılmasında büyük bir başarı elde edildiği gibi, genç görünüm ve güzellik de sağlamaktadır. Yapılan uygulamayı takiben 2. gün içinde etkileri başlar 15. gün net etkisini gösterir. 120. günden itibaren etkisi azalır 6. ay uygulama tekrarlanabilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)