Botox

Botoks uygulaması bizim zaten farkında olmadığımız ve kırışıklara neden olan bu gereksiz mimiklerimizi yavaşlatır. Böylece özellikle göz çevresindeki, alındaki kırışıklıklarımız yok olur veya oldukça azalır. Karakterimizi ortaya koyan mimiklerimizi etkilemez.
Günlük hayatta yüzümüzde farkında olarak ya da olmayarak birçok mimik yapmaktayız. Bu mimiklerin bir kısmı gerçekten bizim karakteristik özelliklerimizi yansıtır. Diğer bir kısmı ise hiç farkında olmadığımız ve gereksiz yere yaptığımız mimiklerdir. İşte bunlar bizim istemediğimiz bölgelerde özellikle göz çevresinde kırışıklıklarımızın oluşmasına var olanların da derinleşmesine neden olurlar. Bu da bizi olduğumuzdan daha yaşlı ve yorgun gösterir.

Botoks uygulaması bizim zaten farkında olmadığımız ve kırışıklara neden olan bu gereksiz mimiklerimizi yavaşlatır. Böylece özellikle göz çevresindeki, alındaki kırışıklıklarımız yok olur veya oldukça azalır. Karakterimizi ortaya koyan mimiklerimizi etkilemez. Böylece botoks uygulaması ile yüzümüzün doğallığını ve karakteristik özelliğini oluşturan mimikleri korurken istemediğimiz kırışıklardan da arınmış oluruz. Uygulama cerrahi bir uygulama değildir. Herhangi bir ön hazırlık gerektirmez. Uygulama 6 ay sonra tekrarlanır.Kişi uygulama sonrası günlük hayatına hiç bir kesinti olmadan geri dönebilir.

Botoks (Botulinum toksini), Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir ilaçtır. Botoks, sadece uygulamanın yapıldığı noktada sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinir iletimini belirli bir süre durdurarak etkisini gösterir. Sinir iletiminin durması, sinirin ulaştığı kasın işlevlerinin azalmasını ya da kaybolmasını sağlar.Amerikan ilaç araştırma dairesi FDA’nın da onayladığı Botoks’un etki mekanizmasından tıpta birçok alanda yararlanılmaktadır.

Estetik Cerrahide Botoks istenmeyen kırışıklıkları yok etmek, koltuk altı ve avuç içi terlemesini azaltmak ve migren tedavisinde kullanılır.

Günlük hayatta yapmış olguğumuz mimikler yüzümüzde istemediğimiz kırışıklıklara neden olur. Yıllar içinde bu hareketlerin tekrarlanması sonucu ciltte oluşan çizgilenmeler kalıcı hale gelir. En sık ortaya çıkan dinamik çizgiler, alın, kaşlar arası, göz kenarları ve ağız çevresinde görülür. Alın ve göz kenarlarındaki çizgiler kişiye daha yaşlı bir görünüm, kaşlar arasındaki çizgiler ise kişiye çatık kaşlı, kızgın bir bakış ifadesi verir.

Yüzde hareketini istemediğimiz mimik kaslarına botoks uygulanarak bu kasların hareketleri zayıflatır. Kas hareketlerindeki bu azalma, üzerindeki derinin, kas hareketleri ile katlanmasını ve katlanmaya bağlı çizgilenmesini de azaltır. Bu şekilde yaşlı ve kızgın olarak görünen yüz ifadesinde de belirgin bir düzelme sağlanır. Botoks alın çizgilerini, kaşlar arasındaki çizgileri yok etmek için kullanılabilir.

Botoks ile kaşın uç kısmının kalkması da sağlanabilir.

Ayrıca gözlerin dış tarafında bulunan “kaz ayağı” denilen kırışıkların da giderilmesinde kullanılabilir.

BOTOKSUN ESTETİK CERRAHİDE KULLANIM ALANLARI

  • Göz kenarı kırışıklıkları (kaz ayakları)
  • Alın çatma çizgisi
  • Alın ortası kırışıklıkları
  • Dudak çevresi kırışıklıkları
  • Boyun altı bantları
  • Kaş kaldırma
  • Koltukaltı ve avuç içi terlemesi
  • Migren tedavisi
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Zühtü Demir Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)