Botox

Yazar Figen Sayın Yıldıran • 8 Şubat 2017 • Yorumlar:

Botox Dünya da 20 yıllık bir geçmişe sahip medikal estetik alanında kırışıklık tedavilerinde etkinliğini hala koruyan önemli ilaçlardan biridir.Yanlış bilindiği gibi yılan zehiri değildir.Clostridium Botilinum bakterisinden elde edilen bir proteindir.
Son yıllardaki gelişmeleri de değerlendirirsek etkinliği bir 20 yıl daha devam edeceğe benziyor.Özellikle üst yüz bölgesi kırışıklığında tedavisinde vazgeçilmezdir.Çünkü aynı anda kaş ortası, alın ve göz çevresini giderir.Dolayısı ile diğer uyulamalara göre daha ekonomik çözümler sağlar.

Botox ( botoks ) nasıl uygulanır?

Botox 15-20 dakikalık bir uygulamadır.Uygulamanın acısız ve daha konforlu olması için alan önce lokal anestezi ile uyuşturulduktan sonra buzla da soğutulur . Sonra uygulama alanı temizlenir. Yüz boyun ve dekoltenizede kırışıklıklarını gidermek için küçük iğneli bir enjektör yardımı ile küçük enjeksiyonlar yapılır Uygulama sırasında hafif bir yanma hissedilir. Kısa süren uygulama sonrası günlük yaşamınıza devam edebilirsiniz.Uygulama bir hekim tarafından yapılmalıdır.

Botox nasıl etki eder?

Cildinizde mimiklerinizi yoğun kullanmaya bağlı olarak mimik kırışıklıklarınız artar.
Aynı zamanda güneş gibi çevre faktörlerine ve genetik özelliklerinize de bağlı olarak kırışıklıklarınızda zamanla artma olur.
Botox kas nöron kavşağı dediğimiz noktalarda oluşturduğu etki ile uygulandığı kasın geçici bir süre kasılamasını önler.Kasılamayan doku üzerindeki çizgi ve kırışıklıklarda dolayısı ile oluşmaz.Botox etkisi geçtiğinde uygulandığı kaslar tekrar normal haline döner.Dokuda herhangi bir hasar yapmaz.Yani Botox öncesi halinize dönersiniz.Bu süre göz çevresinde ortalama 4 ay diğer bölgelerde ise 5 aydır.Uygulamanın etkisi enjeksiyondan sonra 3-4 gün içinde başlar. 10 gün içinde tam olarak istenen sonuca ulaşır.

Botox ( botox ) hangi bölgelere ne amaçla uygulanır ?

1-Kırışıklık tedavisinde Botox

-Alın çizgilerine
-Göz çevresi tebessüm cizgilerine
-Kaş ortası çizgilerine
-Dudak üstü çizgilerine
-Dudak köşelerinde olan çekilmede
-Yüz kontüründe incelme
-Boyun cizgilerine
-Düşük kaşların estetik ve doğal kaldırılmasında

2-Terleme Tedavisinde Botox
- Kol altı terlemesinde
-Alın ve saçlı deri terlemesinde

3-Nörolojik tedavilerde
- Botox Migren tedavisinde atakları azaltmak için

Botoxun etkisi ne kadar sürer?

Bu süre kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 4-5 ay sürer. Bu sürelerde tekrarlanmalıdır.

Botox uygulaması için yaş nedir ?

Yaş değil burada kırışıklık varsa ona bakılarak karar verilir.
20 li yaşlardan sonra şikayet varsa yapılır.

Erkeklerde botox uygulaması

Erkeklerde botok uygulamasında kaşlar fazla kaldırılmamalıdır.Genellikle erkeklerde alın çizgileri derindir.Bu bölgeye yoğun uygulama yapılmamalıdır çünkü kaşaların daha çok düşmesine neden olunur.

Botox vücuduma yayılır mı?

Botox uygulandığı bölgedeki kas dokusunda lokal olarak kalır çevre dokulara ve vücudunuza yayılmaz.Burad önemli olan güvenli marka botoxları kullanmak gerekir.Çin Botoxu olarak bahsedilen ürünler tehlikelidir. Çünkü bu Botox vücudunuza diğer bölgelerine de yayılır. Ve toksik etkiler yapar Bu nedenle bu uygulama mutlaka bir hekim tarafından ve bir sağlık kuruluşunda yapılmalıdır.

Botox öncesi ve sonrası nelere dikkat etmek gerekir.
Uygulama öncesi ve sonrası bir kaç gün kan sulandırıcı ilaçlar (aspirin vs) ve alkol alınmamalıdır. Uygulama sonrası en az 4-5 saat makyaj gibi ürünler kullanılmamalıdır.Botoks sonrası uygulamla alanlarına uzun süre buz kullanmak doğru değildir.Masaj ,yapılmamalı en az 4 saat baş aşağı uzunsüre eğilmemelidir.Bu tür sporlar yapılmamalıdır.

Botox ile ilgili en çok korktuğunuz sorular?

1- Yapınca hep yaptırmak zorundamıyım yaptırmazsam daha kötü olurmuyum.
Hayır bir kez yaptırdınız daha sonra yaptıramadınız kesinlikle kötü olmazsınız.Tam tersine cildinizi koruduğunuz için eskisinden hep daha iyi olacaksınız.


2-Şaşkın bir ifadem olurmu, çevremde yaptıranlarda görüyorum.Evet haklısınız çevrenizde böyle yüzlerce karşılaşabilirsiniz.Bunun sebebi Botox değil uygulayan hekimin doğal bir görüntüyü hedeflememesinden ve kontrolde bu şaşkınlıkları düzeltmemesinden kaynaklanıyor.
Botoks uygulamasında yüzünüzün ifadesi kesinlikle değiştirilmediği gibi oldukça doğal bir görüntüye kavuştutulmalısınız.Bu mümkün .Kendinizi başkası gibi değil 5 yıl önceki daha genç haliniz deki gibi hissetmalisiniz.


3-Kaşlarım fazla kalkmasından korkuyorum.
Korkmayın çünkü bu uygulama sırasında ve kontrollerde önlenebilir bir şey.Kaşlarda doğal bir kalkış bayanlarda önemli.Erkeklerde ise kesinlikle fazla kaldırılmalı.Hekimizin Botox konusunda tecrübesi iyi ise böyle problemlerle karşılaşmazsınız.

Botox la kaş üstü ve burun üstü çizgilerim çok arttı neden?
Evet haklısınız Botox hem alın kaş üstündeki bölgede hemde burun üstünde çizgilenmeleri artırır.Bunun sebebi Borox bazı kasları gevşet.rkrn bazılarını daha aktif hale getirir.Fakat biz bunu azaltacaklar önleyecek uygulamalarla bu problemleriniz çözülebilie.
Botox yaptırırken bunlarıda dikkat etmek lazım.
Yaptırdım etki süresi kısa sürüyor neden?
Botox bir 10 yıl önce Güzelleşme uygulaması sanılıyordu .Şimdi artık bir tedVi olduğu biliniyor.

Botoxu hekim uygulamalı sağlık açısından fakat estetik ve doğal ifadeler için ise bu konuda tecrübesi yüksek hekim olmalı.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Figen Sayın Yıldıran Sertifikalı Medikal Estetik, Mezoterapi, Ozon Terapi Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)