Boyun Ağrısına Ne İyi Gelir?

Yazar Yasemin SoytürkFizik Tedavi Uzmanı • 23 Ekim 2020 • Yorumlar:

Boyun ağrısı yaygın bir problemdir. Boyun kasları bilgisayar kullanırken ya da bir çalışma tezgâhı üzerinde çalışırken çalışma şeklinizdeki duruş bozukluğu kaynaklı olabilir. Ostoartrit gibi çeşitli nedenlerden de kaynaklanabilir. Boyun ağrısı sık olmasa da daha ağır durumların belirtisi de olabilir. Boyun ağrısına kollarda, ellerde ve parmaklarda uyuşma da ekleniyorsa tıbbi yardım alınmada ivedi davranılmalıdır.

Boyun ağrısına iyi gelecek durumları konuşurken öncelik boynumuzu ağrıya neden olabilecek faktörlerden koruyarak başlamak gerekir.

Bunların başında duruş pozisyonumuzun sağlıklı ve bulunduğu çalışma ya da dinlenme ortamına uygun tutulması gelmektedir. İyi bir duruşun tanımı ayaktayken ya da oturma pozisyonunda omuz, kalça ve kulaklarının düzgün bir hata şeklinde dik olmasını gerektirir.

Yaptığımız iş, yolculuk ya da çalışmalara sık sık ara vererek vücudumuzu dinlendirmeliyiz. Bu dinlenme sırasında boynunuz ve vücudunuzun geri kalanı için çeşitli germe ve esneme egzersizleri yapın.

Bilgisayar ile çalışanlar için bilgisayar ekranı göz hizasında olacak şekilde sandalye ve masanızı ayarlamalısınız. Diz pozisyonu kalça hizasından bir kademe aşağıda olmalıdır. Sandalyenizin kolçaklarını kullanarak destek almanız da gerekmektedir.

Günümüzde yaygın olarak uzun sürelerde telefonu kulağımıza tutuyoruz. Bu tutma işinden kaçınmalıyız. Kablosuz kulaklıkları ya da hoparlör kullanmayı tercih etmemiz gerekmektedir.

Sigara kullanımı boyun ağrısı riskini arttıran önemli faktörlerden bir diğeridir. Dolayısıyla sigara kullanmayı bırakmalısınız.

Askılı ağır çantalar kullanmakta boynunuzu zorlayan unsurlardandır. Bu tarz çantalar kullanmamalısınız.

Uyku pozisyonu baş ve boynun aynı hizada olduğu durumlarda sağlıklıdır. Diğer pozisyonlar boynunuzu zorlayacaktır. Yatarken küçük bir yastık kullanmalısınız. Uyku sırasında sırt üstü pozisyonda kalmak omurilik kaslarının düz kalmasını sağlayarak uygun bir duruş olacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yasemin Soytürk Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)