Boyun Estetiği - Boyun Germe

İnsanın yaşını en çok gösteren bölgesi yüzüdür. Yaşlanma belirtilerinin en yoğun hissedildiği diğer yer ise boyun bölgesi olduğundan boyun gerdirme oldukça popülerdir. Yaşı genç olmasına rağmen;

  • Genetik nedenlerden

  • Kilo alıp vermeye bağlı ortaya çıkan boyun sarkmaları yaşanabilmektedir. Boyun germe yapılmadığında bölgede sönük balın görüntüsü meydana gelmektedir.

  • Gevşeme, fazlalık yağ dokusunun yer çekiminin etkisi ile aşağı doğru sarkması hindi boyun olarak tabir edilen bazı deformasyonların meydana gelmesine neden olur. İşte zamanla oluşan bu deformasyonlar ve belirgin gıdı yapısı Boyun germe ameliyatı nedenlerini oluşturur.

Boyun Estetiği ve Germe Çeşitleri

Yüzün devamı niteliğinde olan boynu yüz estetiğinin dışında tutmak oldukça yanlıştır. Boyun Estetiği kesinlikle yüz estetiği ile birlikte düşünülerek hareket edilmelidir. Yüz ve boyun bölgesinde bulunan kusurlar birlikte ele alınmalıdır. İkisine birlikte yapılan uygulamalar daha çarpıcı ve estetik bir görünüm elde etmeye yardımcı olacaktır. Gıdı eritme ve boyun estetiği için günümüzde Fakuslu Ultrasound, altın iğne ve PRP uygulamaları ve Hyaluronik asit içerikli mezoterapi gibi uygulamalar bulunmaktadır. Deformenin derecesine ve boyun estetiğinin sorunlarına göre sınıflandırma yapılır. Yapılan sınıflandırmaya göre gıdık eritme veya uygulamanın tercihi yapılır.

Cerrahi Boyun Germe Operasyonu

Yüzün devamı niteliğinde olduğundan dolayı cerrahi boyun germe operasyonunun yüz germe operasyonu ile birlikte yapılması tavsiye edilmektedir. Plastik cerrahi uzmanı tarafından gerçekleştirilen operasyon, lokal veya genel anestezi altında yapılır. Anesteziden sonra kulakların önünden başlayarak, kulakların arkasına, doğal çene çizgisine ve saç bölgesine doğru bir kesi yapılır. Formunu kaybetmiş, sarkmış kas yapısı gerginleştirilir. Fazlalık olan yağ dokusu ve deri bölgenin yapısına uygun bir şekilde kesilerek alınır. Kesi yerleri tekrardan dikilerek kapatılır.  Operasyondan sonra bir miktar şişlik ve morluk olması doğaldır. Estetik merkezi, hastanın durumuna göre bir gece yatırabilir. Gerek olmadığında ise operasyondan sonra bir müddet gözlem altında tutulduktan sonra eve gönderilir. 

Örümcek Ağı Estetiği (iple askılama) ile Boyun Germe

Örümcek Ağı, ameliyatsız Boyun germe isteyenler tarafından tercih edilebilir. Boynun durumuna göre belirlenen sayıdaki ip, ince uçlu iğnelerle deri altına yerleştirilir. Vücut yapısı iplere tepki vererek bölgede kolajen üretimini artırır. Elastin ve fibroplast oluşumu hızlanır. Böylece bölge gerilir ve zamanla boyun deformasyonu düzelir. Örümcek Ağı’ndan sonra kişi hemen sosyal hayatına devam eder. Sargı veya özel bir işleme gerek duyulmaz. Boyun Estetiği fiyatları, bölgedeki deformasyona göre değişmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Çağdaş Orman Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Çağdaş Orman

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al