Boyun Germe & Alın Germe

Boyun Germe

Yaş ilerledikçe yüzde olduğu gibi boyun derisinde de gevşeme ve sarkma oluşur. Bunun sonucunda boyunla çene arasındaki açı kaybolur. Çok fazla kilo alıp verenlerde, alt çenesi küçük ve geride olan kişilerde boyun altındaki deride daha erken yaşlarda gevşeme oluşur. Kilolu kişilerde ise deri gevşemesinde çene altında bilinen adı ile gıdı dediğimiz bölgede yağlanma da eklenir.

Boyungerme ameliyatındakulak önünden kulak memesine uzanan, oradan da kulak arkasında dönen bir kesi yapılır. Yüz ve boyun derisi serbestleştirilir. Mimik kaslarının ihtiva eden yüzün yumuşak dokusu dikişler ile yukarı doğru asılır. Derinin fazlası çıkartılarak kulak önü ve arkasındaki kesiye dikilir.

İyileşme sonrası ilgili kesiler kolaylıklar saklanabilir ancak bu ameliyat sonrası hiç iz kalmayacağı anlamına gelmez. Boyun Germe Ameliyatları da yüz germe ameliyatları gibi sonbaharda ve kışın yapılmalıdır.

Alın Germe

Alın germe ameliyatı düşük kaşları veya ilerleyen yaşlarda alın bölgesinde oluşan krıışıklıkları gidermek amacı ile yapılan estetik ameliyatlardır. Ameliyat hastane ortamında genel anestezi altında yapılır.

Kulak arkasından daha doğrusu hizasından bir kesi açılır ve kafa etrafından diğer tarafa kadar kesi açılır. Bundan sonra kaşın yeri belirlendikten sonra fazla deri alınması gerekiyor ise, alınır ve dikiş atılır. Direnler ile kanamam zamanları kontrol altına alınır. Eskiden beri süre gelen teknik bu yöndedir. Ama artık daha basit ve kolay yöntemlerde kullanılır.

Alın germe işlemi esnasında mutlaka kaşlara da bir müdahale edilir. Bazen sadece de kaş kaldırmak için operasyonlar yapılabilir. Kaşlar ne çok yukarıda olmalı ne de çok aşağı da kalmalı. Kaş kaldırma estetiği ile yeni modern bir estetik görünüme kavuşabilirsiniz. Ameliyat yüksek oranda başarılı ve zararları yoktur.

Alın germe ameliyatı sonrasında alın bölgesinde ki yaşınızı belli eden çizgilerden çok rahat kurtulabilirsiniz. Ayrıca kaşlarınızla alakalı sorunları da yine çözebilir, daha güzel bakan gözlere sahip olabilirsiniz. Mimikleriniz düzene girer.

Bir çok hastamızın ortak sorunu olan alın çöküntülerini de alın germe estetiği ile gidermek mümkün. Alında çöküntü olması bazı hastalarımız için çok can sıkıcı bir durum. Ayrıca alın germe ameliyatı olduktan sonra profil bozukluğu varsa o da düzelmiş olacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Deniz Özgür Sucu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)