Burun Estetiği & Yağ Enjeksiyonu & Yüz Germe

Burun konum nedeniyle yüzün tam ortasında yer almaktadır. Burun şekli, insanın görsel kimligini etkileyen unsurlandan biridir. Ergenlikte boyutu değişmekle birlikte, genellikle kızlarda 15-17, erkeklerde 16-19 yaşında nihai şeklini alır.

Rinoplasti ameliyatı burun şeklinin, yüz ile uyumlu haline getirilmesidir. Rinoplasti estetik amaçlı yapılan bir ameliyattır. Türkiye’de en sık yapılan estetik ameliyatlardan biridir. Sosyal hayatta burun şekli nedeniyle özgüveni olumsuz etkileyebilir. Araştırmalarda rinoplasti ameliyatı geçiren insanların toplum içinde eskisine göre daha rahat oldukları ortaya konulmuştur.

Septorinoplasti ameliyatı hem burun şekil bozukluğunun, hem de nefes alma fonksiyonunun düzeltilme ameliyatıdır. Küçük yaşda burna alınan darbeler, burnun işlevini bozabilir. Nefes alma probleminin yanında, burnun şekli yüz ile uyumlu hale getirilebilir. Burun ameliyatı yaklaşık 2-3 saat sürer. Genel anestezi altında gerçekleştirilir. Burun şekline göre açık veya kapalı teknikle yapılabilir. Hastaya yapılan işleme göre ameliyat sonunda burun içi tampon ve burun dışına atel yerleştirilebilir. Yeni nesil burun tamponların çıkartılması, eskileri gibi rahatsız edici değildir. Genellikle 2. Gün çıkartılır. Atel saadece burun üzerinde olup 7. Gün çıkartılır. Hastalar ortalama 7-10 gün içinde iş hayatına geri döner. Burun ödeminin %80 i ilk bir ay içinde geçer. Ama nihali şekline 6 ay- 1 yıl içinde ulaşır.
 

Yağ Enjeksiyonu

Genç yüz dolgun ve gergin görünüme sahiptir. Zamanla yüzde bulunan yağ dokumuz azalır ve aşağı sarkar. Zayıf yüz yapısı yogun ve yaşlı görünüme sebep olabilir. Genç görünüm için dolgu maddeleri veya yağ enjeksiyonu yapılabilir.

Yağ dokusunu karın veya iç bacaktan liposakşın yöntemi ile alınıp gereksinim duyulan alanlara enjekte edilir. Kendi yağ dokunuz olduğu için doğal görünür ve vücudunuz tepki vermez. Yaklaşık %60 oranda kalıcı olur. Kilo alımı ile genişleyip, zayıflama ile incelir. Yağ enjeksiyonu yüzde gerekli görülen hemen hemen her yere yapılabilir. Yanaklar, alın, çene, ağız kenarı çizğileri, şakaklar en sık uygulanan yerlerdir. Ayrıca yağ enjeksiyonu yüzde doğumsal veya kaza sonrası oluşan çöküntüleri düzeltmek için de kullanılır. Yağ enjeksiyonu en sık yüz bölgesine yapılır. Ama ihtiyaç halinde vücudun ihtiyacı olan birçok yerine uygulanabilir.
 

Yüz Germe

Vücudumuzun en görsel alanı yüzümüzdür. Zaman ile yüzde çizgilenme ve sarkmalar olur. Özellikle çene altı deri fazlalığı, kulak önü çizgilenmeler ve yanakların aşağı sarkması rahatsız edicidir. Yüz germede amaç daha genç ve dinç görünüm sağlamaktır.

Yüz germede amaç sarkan dokuların eski yerine iadesi ve fazla derinin çıkartılmasıdır. Bunun için bazen tek ameliyat yetersiz olabilir. Klasik yüz germe ameliyatında yüz derisi ve altındaki kas yapısı(SMAS) kenarlara gerilerek, kulak önünde fazlalıkları çıkartılır. Ama asıl etken yanakların aşağı sarkması ise, alt göz kapağı ameliyatı sırasında orta yüz yerme ameliyatı yapılabilir. Orta yüz germe ameliyatında yanaklarda bulunan dokular yukarıya çekilir. Bazen sadece yüz germe ameliyatı ideal sonuç için yeterli olmaz. Böyle durumlarda boyun germe, göz kapağı estetiği veya yağ enjeksiyonu gerekebilir. Yüz gençleştirme için bütüncül yaklaşım gereklidir.

Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Yapılacak ek girişimlere göre süresi değişebilir. İzler kulak önüne veya alt göz kapağına gizleneceği için dikkat çekmez. Yüzde oluşan şişlikler 2-3 hafta sürebilir. Yapılan operasyona göre 1-2 hafta bandaj takmak gerekebilir. Genellikle 15-20 gün sonra iş hayatına dönülebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Dürdane Keskin Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)