Burun Estetiği

Burun Estetiği

Burun Estetiği ; Estetik burun ameliyatı bana göre plastik cerrahinin en zor ameliyatlarından biridir

Estetik burun ameliyatı bana göre plastik cerrahinin en zor ameliyatlarından biridir. Çünkü burunda estetik olarak güzel bir sonuç elde etmeye çalışırken aynı zamanda fonksiyonel sonuçta yani hastanın nefes alıp vermesininde bozulmaması ve hatta sorun varsa düzeltilmesi gereklidir. Bu nedenle oldukça dikkatli yapılması gereken ameliyatlardır. Şu da bir gerçektir ki en çok revizyon dediğimiz ilk ameliyattan sonra tekrar bazı küçük deformitelerin veya hoşa gitmen bazı ayrıntıların düzeltilmesinin yapıldığı ikinci ve bazen üçüncü ameliyatlar en çok bu grupta saptanmaktadır. Bu nedenle özellikle ilk ameliyatın başarılı şekilde yapılması bu revizyon olasılığını azaltacaktır. Yine de estetik burun ameliyatı olmayı planlayan bir kişi her zaman için bir revizyon olasılığını akılda tutmasını öneririm.

Burun ameliyatları kapalı veya açık olarak iki teknikle yapılmaktadır. Plastik Cerrahlar hem kendi deneyimleri hemde hastanın ihtiyacına göre bu tekniklerden birini seçmektedir.

Burun Estetiği Açık Teknik

  

Burun Estetiği Kapalı Teknik

 

Burun Estetiğinde Kişisel Tecrübelerim ;

Kişisel tecrübeme gelince ameliyat sonrası şişliklerin daha az olması, dokuları daha az travmatize etmesi gibi düşüncelerle ilk planda kapalı tekniği tercih etmekteyim. Ancak hastanın burun deformitesi özellikle burun ucuna yönelik ağırlıktaysa veya çok detaylı bir cerrahi girişim yapılacaksa açık tekniği tercih etmekteyim. Ancak tecrübelerime göre kapalı teknik ile açık tekniğe gerek kalmadan bir çok hastanın sorunu çözülebilmektedir.

Septum deviasyonu ve konka büyümesi

Septum deviasyonu ve ona ikincil teşkil edebilecek konka büyümesi nefes alma sorununun başta gelen nedenlerindendir. Bu bozukluğun düzeltilmesi zaman zaman estetik ameliyatlara eşlik eder zaman zaman ise hastalar sadece bu sorunla başvururlar. Eğer estetik ameliyatla birlikte yapılacaksa estetik kaygılar ön planda tutularak septum ve konka cerrahisinin ikinci plana alınması nefes zorluklarına ameliyat sonrasında da devam etmesine ol açabilir. Sadece bu sorunla gelmiş hastada ise zaman zaman bu cerrahi sonrası burunda bazı estetik sorunlar oluşabilinir. Bu nenedenle estetik ve fonksiyonel harmoninin hastalarda çok iyi sağlanması gereklidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Serdar Nazif Nasır Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)