Burun Estetiği

Yazar Ümit ÇakırKulak Burun Boğaz Doktoru • 13 Haziran 2018 • Yorumlar:

Rinoplasti burunun şekil bozukluğunu düzeltmek amacıyla yapılan cerrahi işlemdir.Estetik cerrahide en çok yapılan operasyondur. Rinoplasti adı altında yapılan bu işlemde ayrıca hastanın nefes almasını engelleyen kemik ve kıkırdak eğrilikleri( Deviasyon ameliyatı) düzeltilmektedir. Estetik burun ameliyatındaki amaç yüzün profiline uygun doğal ve ameliyat olduğu belli olmayan bir burun yapmaktır.

Ameliyatın başarı oranı hastanın cilt özelliği( Kalın,İnce) ,kıkırdakların inceliği ve şekli, kıkırdak ve kemikte gelişen eski travma ve deformiteler ve dokuların iyileşme potansiyeli belirler.Estetik Burun Ameliyatı kemik ve kıkırdak dokularını deri ve mukozadan ayırarak, kemik ve kıkırdak yapılarını yeniden şekillendirme işlemidir. Hastanın burun deliklerinden içeriye yapılan kesiklerle gerçekleştirilir.

Estetik burun ameliyatı lokal veya genel anestezi altında yapılır. Ortalama 2 saat süren bir operasyondur. Ameliyat sonrası burun deliklerine tampon yerleştirilir ve burun üzerine atel konur. Az miktarda göz etrafında şişlik ve morluk olur. Tamponlar 1-2 gün sonra alınarak hastanın nefes alması sağlanır ,atel ise bir hafta sonra alınarak hasta normal hayata dönmesi sağlanır.

Estetik burun ameliyatından sonra gözle görülür şişlikler 1-2 ay içinde gerilemektedir. Burun son şeklini alması için 6 ay-1 yıl süre geçmelidir. Hasta belirli aralıklarla kontrole çağrılır ve değişiklikler hasta ile izlenir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)