Burun Ucu Estetiğinde Düşer mi Korkusu

Yazar Emrah ÇelikKulak Burun Boğaz Doktoru • 30 Eylül 2020 • Yorumlar:

Son zamanların estetik uygulamalarından olan Rinoplasti, burun bölgesinin doğal bir görünüme kavuşması amacıyla yapılmaktadır. Rinoplasti talebiyle estetik cerrahlara ulaşan hastalara yapılan tetkiklerle beraber tedavi süreci planlanmakta ve uygun koşullar sağlanarak burun estetiği yapılmaktadır. Ancak burun ucu estetiğinde düşer mi korkusu da sıkça yaşandığı için hastaların bazı durumlara dikkat etmesinde yarar var.

Burun Ucu Estetiği Nasıl Yapılır?

Adından da anlaşılacağı üzere burun ucunda yaşanan estetik kaygıların giderilmesi için burun ucu estetiği yapılmaktadır. Ameliyat sırasında kıkırdak ve burun kemiklerine herhangi bir müdahale söz konusu değildir. Sadece burun ucundaki şekil bozukluklarının giderilmesi sağlanır. Öte yandan burun ucu geniş olan, burun asimetrisi bulunan ve burun ucunda düşüklük görülen sağlıklı bireylere burun ucu estetiği rahatlıkla uygulanabilir.

Lokal anestezi altında gerçekleştirilen burun ucu estetiğinden sonra burun ucuna atel takılması gerekmez. Yumuşak doku üzerinde yapılan işlemlerin ardından hastalara dikiş atılmayacağı için kısa sürede iyileşme sağlanmaktadır. Aynı gün taburcu edilen hastalar bir süre sonra burun ucu estetiğinde düşer mi korkusu yaşayabilir.

Estetik Ameliyatından Sonraki Süreç

Yumuşak doku ve kıkırdaklara ciddi bir müdahale söz konusu olmadığı için herhangi bir komplikasyon görülme riski düşüktür. Ayrıca operasyondan sonra burun ucuna takılan koruyucu bantlar ve ateller sayesinde iyileşme süreci hızlanmaktadır. İlk 3 ay içinde iyileşme sürecine giriş yapan hastaların burun ucunda sadece hissizlik yaşanabilir. Tam iyileşme süreci ise 6 ay ile 1 yıl arasındadır.

Burun Ucu Estetiğinden Sonra Burun Ucu Düşer mi?

Burun ucu estetiğinin ardından burun dokuları sertleşmektedir. Bu yüzden burun bölgesi yeteri kadar kalkmış olacaktır. Ayrıca derinin ince ve yaşın 40 ve altında olması durumunda burun ucunda ciddi bir şekil değişikliği yaşanmayabilir. Burun ucu estetiğinden sonra burun ucunun düşmesi aynı zamanda burun ve yüz yapısına göre değişmektedir. Burnun yüzden büyük olması ve burun derisinin kalın olması halinde hafif bir burun ucu düşüklüğü yaşanabilir.

Burun ucu estetiğinde düşer mi korkusu yaşayan hastalar ameliyat sonrasındaki bazı faktörlere göre bu duruma yanıt bulabilir. Öncelikle burun sertliğinin yeterli olmaması ya da dokuların aşırı gergin olması, burun ucunun yer değiştirmesine sebep olabilir. Elbette her bireyde böyle bir durumun yaşanması beklenemez. Öte yandan yaşı ilerlemiş bireylerde yapılan estetik ameliyatları, yağlı ve kalın derili burunlar ve yüz oranına göre burun derisi büyük olan bireylerde burun ucu düşmesi yaşanabilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)