Çalışanlar İçin Öğle Yemeği Alternatifleri

Yazar Buket ErtaşDiyetisyen • 13 Aralık 2018 • Yorumlar:

1. Gün

Öğle Yemeği: Taşıması kolay, Tam buğday ekmeğiyle tavuklu sebzeli sandwich; Tam buğday unundan yapılmış açık ekmeğin içerisine marul gibi istenilen her türlü yeşillik, közlenmiş kırmızı biber, istenilen baharatlarla harmanlanmış tavuk ızgara.

Ara Öğün: 1 orta boy elma ve 4 adet kavrulmamış badem

2. Gün

Öğle Yemeği: Süper 3’lü: Marul, havuç, kırmızı lahana ile hazırlanmış salata ve haşlanmış 3 yemek kaşığı kepekli makarna karıştırılarak evden ofise götürülmeye hazır edilir. Salata sosları sabah eklendiğinde sulanma yaratabileceğinden tüketirken eklemek daha iyi olacaktır. Makarnalı salatamıza 60 gr’lık poşet ton balığı ilave ederek tüketebiliriz. Protein, karbonhidrat ve vitamin dengesi lezzetli biçimde kurulmuş olur.

Ara Öğün: 2 yemek kaşığı probiyotikli yoğurt ve içerisine doğranmış şeftali

3. Gün

Öğle Yemeği: Fırınlanmış sebze karnavalı: Haşlanmış patates, kabak ve patlıcan uygun bir kaba koyulduğu takdirde taşınması kolay olacaktır. Isıtılmaya gerek duymadan tüketilebilecek bu karışımımıza yoğurt güzel bir arkadaş olacaktır.

Ara Öğün: 1 küçük boy muz ve yeşil çay

4. Gün

Öğle Yemeği: Karabiber, pul biber ve tuz ile marine edilmiş nohut tanelerinin fırınlanmasıyla ortaya çıkan güzel atıştırmalıkları mevsim salatasıyla kombin etmek sağlıklı ve doyurucu bir alternatif olacaktır. Yanında bir bardak ayran kalsiyum desteği açısından ideal.

Ara Öğün: 1 sade Türk kahvesi ve 2 adet kuru kayısı

5. Gün

Öğle Yemeği: Sağlıklı kanepeler; Evde küçük parçalara ayrılmış tam buğday ekmek dilimleriyle doyurucu ve sağlıklı kanepe evden kolaylıkla taşınabilecek bir alternatif. Tam buğday ekmeği, Hindi füme, az yağlı kaşar peyniri, marul, domates isteğe bağlı ilave edilebilir. Yanında bir bardak naneli ayran ile güzel bir ikili oluşturabilirler.

Ara Öğün: 1 ince dilim ananas

6. Gün

Öğle Yemeği: Hafif pizza: Karnabahar el blenderı yardımıyla minik parçalara ayrılarak içerisinde yumurta, peynir ve istenilen yeşilliklerden ilave edilir. Fırında biraz pişirilip çıkarıldıktan sonra üzerine domates sos ve istenen pizza malzemeleri ilave edilir. Daha sonra tekrar fırına verilir. Bu tarifle akşamdan hazırlayacağınız fit pizzanızı yanınızda taşımak kolay, tüketmesi keyifli. Yanında tüketeceğiniz 1 bardak ayran öğünü zenginleştirecektir.

Ara Öğün: 2 adet küçük boy mandalina

7. Gün 

Öğle Yemeği: Falafelli salata: kuru baklagillerin gücünden faydalanmak önemli. Sadece yemeği pişirilerek tüketilmesi şart değil. Malzemelerimiz; 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 2 tatlı kaşığı ince doğranmış kişniş, 1adet yumurta, tercih edilen miktarda kimyon, kırmızı pul biber, tuz, karabiber. Bütün malzemeler fazla pürüzsüz olmayacak kıvamda rondodan geçirilir ve top haline getirilir. Daha sonra fırına atılır ve 180 derecede pişirilir. Hazırladığımız bu vitamin topu akşamdan hazırladığımız salatanın yanına eşlik edebilir. Yanında tüketilecek 1 bardak fesleğenli ayran güzel bir öğle alternatifi olacaktır.

Ara Öğün: Sade Türk kahvesi ve 2 adet hurma

8. Gün

Öğle Yemeği: Fırın mücver: Kabak, dereotu, maydanoz, taze soğan(isteğe bağlı), yumurta ve 2 yemek kaşığı zeytin yağı ve göz kararı ilave edilen tam buğday unu ile yapılan karışım karıştırılıp fırın tepsisine yayıldıktan sonra fırına verilir. Vitamin deposu olan bu karışım iş yerinde tüketmek üzere güzel bir alternatif olabilir. Yanında kırmızı kapya biber ve 1 kase yoğurt tamamlayıcı olacaktır.

Ara Öğün: 5-6 adet fındık ve papatya çayı 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)