0-2 HAFTA
Ameliyat sonrası erken dönemde birinci amaç tam diz ekstansiyonu ve quadriseps kontrolünü sağlamaktır.
Ağrıyı tolere ettiği andan itibaren quadriceps kasma, düz bacak kaldırma, yan yatarak add. ve abd. hareketlerine başlanır.
Dren alındıktan sonra topuk kaydırarak aktif fleksiyon-ekstansiyon yapılır. İkinci hafta sonunda 90 dereceye gelmesinde yarar var.
3-6 HAFTA
İyi quadriceps kasma ve bacak kontrolü bu dönemde sağlanmalıdır. Önceki dönem hareketlerine devam edilir.
Üçüncü haftanın sonunda mini squat(45 derece) başlanır.
Dönem sonuna doğru iyi quadriceps kasma ve bacak kontrolü sağlanınca dizlik ve koltuk değneği bırakılır. (Dizliği yürüme ve yatma dışında takmaya gerek yok)
7-10 HAFTA
Tüm kas gurupları için kontrolün artırıldığı, proprioseptif eğitimin önem kazandığı ve tam ağırlıklı yürüme eğitiminin sağlandığı dönemdir.alt ekstremite kontrolü ve yürüme eğitimi için yüzme ve havuz içi egzersizlerden yararlanılanılabilir.
11-15 HAFTA
16-20 HAFTA