Çene Cerrahisi

Yazar Yüksel AlevAğız Diş Ve Çene Cerrahı • 25 Kasım 2016 • Yorumlar:

Düzetici çene cerrahisi (ortognatik cerrahi) yüz kemiklerindeki özelliklede çenelerdeki ve dişlerdeki anormallikleri düzeltir ve tedavi eder. Genellikle bu anormallikler çiğneme, konuşma, uyuma ve diğer rutin aktivitelerde zorluklara neden olur. Ortognatik cerrahi ortodontik tedavi ile birlikte bu problemleri düzeltir ve yüz profilinin görünüşünde gelişme sağlar.
En son dijital görüntüleme teknolojisini kullanarak, ortognatik cerrahinin işlevsel ve estetik faydalarını gösterebilmekteyiz. Bilgisayar destekli tedavi planlama tedavi sürelerini, iyileşme sürelerini ve ameliyatınızın etkilerini minimize eder. Titanyum plakalar ve minyatür vidalar gibi materyaller tedavinize süreklilik, sağlamlık önceden tahmin edilebilirlik sağlar. Teknolojideki, yöntemlerdeki ve cihazlardaki bu gelişmeler ameliyat sonrası iyileşme sürecini kısaltır, böylece hastaların ameliyattan kısa bir süre sonra normal hayatlarına dönmelerine izin verir.
Eğer ortodontik tedavi problemi düzeltebiliyorsa ortognatik cerrahi gerekli olmayabilir. Ortodontideki en son gelişmeler sayesinde çoğu zaman gerekli olmamaktadır. Ortognatik cerrahinin sizin için doğru tedavi seçeneği olup olmadığı tespit edilmelidir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)