Çene İmplantları (Çene Augmentasyonu)

Yazar Erbil KılıçKulak Burun Boğaz Doktoru • 2 Aralık 2019 • Yorumlar:

Çenemiz, alt yüz kısmımızın en önemli estetik organıdır. Orta yüz kısmının en önemli estetik organı ise burundur. Çene ve burun yüzümüzün şeklini oluşturan en önemli unsurlardır.

Doğuştan çene yapısının geride olması veya yaşa bağlı olarak, çenede bulunan kasların ve yağ dokusunun hacminin azalması ve hacmi azalan dokuların yerçekiminin etkisiyle aşağıya doğru sarkması, çenemizde şekil bozukluğu oluşmasına, yüzde asimetriye, yorgun ve yaşlı görünmemize neden olabilir.

Çene implantları, zamanla aşağıya doğru sarkan çenenize kalıcı bir hacim kazandırabilirsiniz. Çene augmentasyonu yaptırmanız, tekrarlayan çene dolguları yaptırmanıza lüzum bırakmayacaktır. Daha keskin hatlı, aşağıya doğru sarkık olmayan bir çeneye sahip olmak, daha canlı ve daha genç görünmenizi sağlar.

Bu işlem hem lokal hem de genel anestezi altında yapılabilir. Ameliyat süresi yaklaşık 1 saattir. 

Ameliyat sırasında ve sonrasında ağrı oldukça azdır. Ağrı kesicilere oldukça güzel yanıt alırız. Ameliyat sonrası ilk günler çenede şişlik ve ödem olabilir, morarma nadiren olur.  Çene augmentasyonu günübirlik bir ameliyattır, yani ameliyat sonrası genellikle hastanede kalmanız gerekmez. Ameliyat sonrasındaki ilk hafta içerisinde hastanın sıcak, asitli ve baharatlı yiyecekler ve içecekler tüketmesini istemeyiz, bunlar iyileşmeyi yavaşlatabilir, ağrıyı artırabilir. İlk 48 saat buz uygulaması yapmak, ödem ve morlukları azaltabilir. Ağız içerisine atılan dikişler, emilebilir dikişlerdir ve alınması gerekmez. İşlem ağız içerisinden yapıldığı için yüzde iz kalması gibi bir durum söz konusu olmaz. 

Çene aumentasyonuyla birlikte, bişektomi (yanaktan yağ alınması), elmacık kemiği dolgusu, dudak kaldırma ameliyatı (lip lifting surgery) gibi ameliyat ve işlemlerle birlikte yapılabilir. Bu işlemlerin bir arada yapılması, yüzün daha ve genç ve daha canlı görünmesi için şart olan “ters üçgen” şeklini almasını sağlar.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)