Çene Ucu Estetiği

Genetik veya edinsel faktörlerden dolayı çenenin uzun yada kısa, küçük ya da büyük olması tüm yüzün estetik açıdan etkilenmesi anlamına gelir. Eğer çene küçük ise, kişinin kendi dokusu (bknz. Vaser Liposuction) ile ya da protez konularak eksik tamamlama operasyonu gerçekleştirilir. Bu işlem ağız içinden yapıldığı için herhangi bir iz görünmez. Çene küçültme operasyonu ise; fazla olan kısmın alınması ve yeni şeklin verilmesi esasına dayanır.

 

Çene Ameliyatı Nezaman Yapılır?

 

Çene bölgesine yapılan cerrahi müdahaleler genelde estetik amaçlı yapılır. Bunun dışından orotdontisler ile de yapılan zorunlu işlemler olabilir.

 

Çene törpüleme Nasıl Yapılır?

 

Çene törpüleme ameliyatı pratikte kullanılan bir çene estetiği türüdür. Genelde çok uzun veya geniş çeneleri küçültmek için yapılır. Çok uzun çene ameliyatlarında da kullanımı doğru olmuyor. O yüzden minik çene küçültme işlemleri için birebir pratik bir ameliyattır. Çene törpüleme ameliyatları ağız içinde açılan bir kesi ile yapılır. Ameliyat genel anestezi ile yapılır. Hastanın Ameliyat sonrasında bir süre yemesine içmesine dikkat etmesi gerekir ve 1 ay süre ile kontrol altında tutulması gerekir. Sonuç olarak daha küçük bir çene ile 1 ay sonra tanışmanız mümkündür.

 

Çene Ucu Estetiği

 

Çene ucunda yapılan bu ameliyatlar farklı teknikler içerebilir. Örnek vermek istesek, bir kişinin çenesi geriye doğru göçük ise, dolgular ve silikonlar ile o bölge doldurulabilir. Kısa ise cerrahi vidalar ile öne uzatılabilir. Veya çok fazla öne doğru gelmiş ise, buna da törpüleme ameliyatları ile çözüm bulunabilir. Çene ucu ameliyatı bir standart ameliyat değildir. Kişinin çene yapısı ameliyatın türünü belirler. Ameliyat ile yüz yapısına uygun bir şekilde ameliyat yapılması gerekir. Yüz estetiği olmak isteyen hastaların veya burun küçültmek isteyenlerin genelde sorunun çenede olduğunu bilmezler. Yüz estetiği olmak isteyen bir hasta için genelde çenede müdahaleler olur.

 

Ne zaman Normal Hayata Devam Ederim?

 

Ameliyat sonrası bazı durumlarda aynı gün bazı durumlarda bir gün sonra hasta taburcu edilir. Özellikle Çene Büyütme Ameliyatından sonra hastanın 1 hafta sıvı ile beslenmesi tavsiye edilir. Ortalama 1 hafta sonra günlük yaşantıya dönülmektedir

 

Çene Estetiğinin Riskli midir?

 

Ameliyatlar, genel anestezi ile plastik cerrahlar tarafından gerçekleştirilir. Ortalama bir saat süren operasyonlardır. Operasyon sonrası herhangi bir iz görülmemektedir. Cerrahi bir estetik ameliyat olduğu için bir hafta boyunca çene etrafınızda şişlikleriniz olabilir

 

Çene Estetiği Operasyonu Ne Kadar Sürer?

 

Çene Estetiği Ameliyatı ortalama 1-1,5 saat sürmektedir.

 

Çeneye Takılan Protezin Sağlığa Zararlı Bir Etkisi Var mıdır?

 

Çene estetiği sonrası, çenenize yerleştirilen protezler, sağlığınız açısından bir problem oluşturmamaktadır. Beslenmek için çiğneme probleminiz olmamaktadır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Niyazi Şimdivar Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)