Cerec Uygulaması nedir?Estetik Gülüş tasarımı Cerec nasıl yapılır ?

Yazar Tolga GülçiçekDiş Hekimi • 13 Temmuz 2017 • Yorumlar:

CAD/CAM sistemi implantın tedavisinin başarısını ve estetiğini olumlu etkilemektedir.

Diş hekimliği, diş hekimliğindeki klasik yöntemlerle yapılan işlemlerin akıllı bir ağız içi tarayıcı ve bilgisayar yardımıyla yapılmasıdır.Tedavi süresi klasik yöntemlere oranla çok kısılmakta ve kolaylaşmaktadır.

CAD/CAM ve mikro kamera sistemi sayesinde hata riski çok düşük seviyeye çekilip , üç boyutlu görüntüyle, çok başarılı çalışmalara imza atılabilmektedir.

Ağız içi tarayıcıyla ölçü almak 3-5 dakika kadar sürer. Yeni dişiniz aynı gün içerisinde hazırlanıp yapıştırılır.

Dijital diş hekimliğinde ağız içinden dakikalar içinde ölçü alınıp, yeni dişleriniz üretildiği için, aynı gün içerisinde yeni dişleriniz yapıştırılır. Klasik diş hekimliğinde kullanılan ölçü kaşığı ve ölçü malzemelerinin kullanımına gerek yoktur. Öğürme refleksi olan hastalar için bu büyük bir avantajdır. Ayrıca çok daha uyumlu ve hatasız dişler yapılabilir.

Günümüz teknolojik gelişmelerine paralel ilerleyen diş hekimliğinde, estetiksel anlamdaki yüksek beklentileri karşılayabilmek için uygulanan laminate veneer restorasyonlar bu ihtiyaca cevap verebilmekte ve hastalarda estetiksel tatmin sağlanmaktadır. Laminate veneer restorasyonlar bu amaçla en sıklıkla uygulanan restorasyonlardandır. Laminate veneer restorasyonların da en çok uygulanan tipi kompozitin direkt olarak uygulandığı direkt kompozit laminate veneer tipidir .Bu yöntemin materyalle ilgili ve uygulama tekniği ile ilgili çeşitli avantaj ve dezavantajları vardır. Uygulama tekniği açısından, ucuzluk açısından ve tek seansta bitirilmesi açısından diğer tekniklere göre daha avantajlıdır.

Kısacası, direkt tip kompozit veneer restorasyonlar günümüzde estetik beklentilere cevap verebilen, rahat uygulanabilen, ucuz, tek seansta sonuç alınabilen ve hastalar tarafından çok tercih edilen bir uygulamadır. Materyallerin teknik özellikleri geliştikçe restorasyonların başarısı da artacaktır .

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)