Çift Terapisi ve Aile Danışmanlığı

Yazar Nefin Arıslan • 31 Ocak 2024 • Yorumlar:

Romantik bir ilişkiyi sürdürmek sevgi, ilgi, arzu, saygı, anlayış ve güven gibi birçok konuda özveri ister. Partnerler tüm bunlara sahip olduklarını düşünseler de bazen içinden çıkamadıkları tartışmalar hatta kavgalar yaşarlar. Bazen de tatmin edici bir ilişki için gerekli olan bazı elementler ilişkide eksik olur. İşte bu zamanlarda ilişkilerde aldatma, ihmalkarlık ve daha büyük çaplı tartışma ve hatta kavgalar görülebilir. 

Doğamız gereği her birimiz daha bebekliğimizden itibaren bir takım sorunları kendi başımıza çözmeyi öğreniriz fakat bazen öğrendiğimiz bu baş etme stratejileri ilişkimizde işe yaramamaya başlar. Partnerimizle yaşadığımız sorunları birlikte çözemediğimiz zamanlarda ise bir uzmanın desteğine başvurulabilir. Psikolog ve psikoterapistler olarak çift ve evlilik terapisinde amacımız sihirli bir değnek ile tüm sorunları çözmek değil, çiftlerin sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak ve daha iyi bir ilişki zemini oturtmalarına rehber olmaktır. Şüphesiz hepimiz daha iyi bir ilişkiyi, daha mutlu bir aile olmayı ve daha kaliteli bir yaşantıyı hak ediyoruz.

Boşanma Terapisi:

Boşanmaya kesin olarak karar veren bir çift için iyi bir boşanma süreci geçirmek hem partnerler hem de varsa çocukları için oldukça önemlidir. Çünkü bir ilişkiyi güzel bir şekilde sürdürmek kadar güzel bir şekilde bitirebilmek de önemlidir. Birlikte aylarını hatta yıllarını paylaşmış partnerler ayrılmaya karar verdiklerinde bu ayrılık sürecini atlatmak her zaman pek kolay olmayabilir. Özellikle hukuki anlamda mal paylaşımı nasıl yapılacak, çocuklar kimde kalacak, kim taşınacak gibi sorular çiftler arasında anlaşmazlık doğurabilmektedir. Boşanma sürecinde danışmanlık ve/veya boşanma terapisi desteği alan bireylerin almayanlara kıyasla daha başarılı ve mutlu bir boşanma süreci geçirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca sağlıklı bir şekilde atlatılan bu süreç hem çiftler hem de çocuklar için boşanmanın negatif yanlarından çok pozitif yanlarına odaklanmayı hedefler. Boşanma terapisinde sadece çift ile çalışılabileceği gibi çiftler dilerse çocuklarını da daha iyi bir süreç geçirmeleri amacıyla terapiye dahil edebilirler.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar