Cildimiz Acıkıyor

Yazar Kübra BalDiyetisyen • 30 Ekim 2018 • Yorumlar:

Evet, karnımız gibi cildimiz de acıkıyor. Günün stresinden, hava kirliliğinden, soğuk havalardan etkilenen cildimiz başta su olmak üzere bazı besinlere ihtiyaç duyuyor. İşte cildinizin nemlenmesi ve ışıldaması için en önemli 5 sebze ve 5 meyve :

Cildinize İyi Gelen 5 Sebze

1-Taze kırmızı biber:Kırmızı taze biber; içerdiği C vitamini ile cilde sertlik veren kolajen proteininin oluşmasına yardımcı oluyor ve cilt kırışıklıklarını önlüyor. Kırmızı biberi kahvaltınızda bulundurabilir, salatalarınıza ekleyebilir, ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

2-Havuç:Cilt sağlığı için en önemli vitaminlerden birisi olan A vitamini yönünden oldukça zengin olan havuç kırışıklıklardan uzak, ışıltılı ve nemli bir cilt için ideal bir sebze. Havucu tüm salatalarınıza ve çoğu sebze ve fırın yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

3-Tatlı patates:Tatlı patatese rengini veren karotenoidler A vitaminin öncüsü olarak cildinize iyi gelen sebzelerden bir diğeri. Cildin beslenmesine ve cilt hücrelerinin yenilenmesine katkı sağlayan A vitaminin ayrıca güneşin zararlı etkilerine karşı tedavi edici özellikte.  

4-Domates: “Likopen” içeren domates antioksidan görevi görerek cildi yaşlanma belirtilerine, yaşlılık lekelerine, kırışıklıklara ve ultraviyole ışınlarına karşı koruyor.

5-Ispanak: C vitamini yüksek sebzelerden ıspanak cilt hücrelerine oksijen taşıma görevi yaparak cildin kendini yenileme yeteneğini artırır, kırışıklıkları azaltır ve cilde parlak bir görünüm verir.

Cildinize İyi Gelen 5 Meyve

1-Portakal: C vitamini içeriğiyle cildi yaşlanmanın etkilerine, sigaranın zararlarına ve kırışıklıklara karşı koruyan portakalı, özellikle sigara içenler tüketmelidir.

2-Kivi: Yüksek C vitamini içeren diğer bir meyve ise kivi. Günde 1 kivi serbest radikallerle savaşarak cildin gençleşmesine katkı sağlar ve cilde nem verir. Ayrıca kolajen sentezini arttırır.

3-Ahududu: Cilt sağlığı için oldukça etkili olan A, C ve E vitaminlerini yüksek oranda içeriğinde barındıran ahududu cildi yenileyici özellikteki meyvelerden birisidir.

4-Avakado: A, C ve E vitaminleri içeren avakado, cildi zararlı UV ışınlarından koruyan meyvelerden. Cildi nemlendiren ve cilde parlaklık kazandıran avakadoyu salatalarınızın üzerinde veya yoğurtla karıştırarak tüketebilirsiniz.

5-Muz: Antioksidan özellikteki muzun cildi kanserden koruyucu etkisi vardır. Siyah lekelerin azalmasında etkili olan muz, maske olarak kullanıldığında cildi nemlendirme özelliğine sahip.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)