Cilt Bakımı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Yazar Sibel AkıncıDermatolog • 24 Mayıs 2019 • Yorumlar:

YANLIŞ: Yüzümü yıkadığım zaman cildim temizlenmiş olur.

DOĞRU: Su temizliğin bir parçasıdır fakat tek başına cildi temizlemeye yetmez.Cildin yapısına uygun bir temizleme köpüğü,jeli veya sütü ile beraber,günde 2 kez cilt temizlenmelidir.

YANLIŞ:Cildime en az zararı olacağını düşündüğümden bebek bakım ürünleri kullanıyorum.

DOĞRU: Bebek bakım ürünleri nötr pH değeri olan yaşlardaki cilt ihtiyaçları için tasarlanmıştır.Yetişkinlerin pH değeri 5.5 olduğu için uygun değildir.Her yaş dönemi cildin ihtiyacı farklıdır.Bir uzman tarafından cildin ihtiyaçları saptanarak kullanılacak ürünler seçilmelidir.

YANLIŞ: Cildim nefes alsın diye geceleri yüzüme bir şey sürmüyorum.

DOĞRU: Gece uygun bir temizleyici ile temizlenmiş cilde yine uygun bir nemlendirici sürülmelidir.Gece cildin kendisini yenilemesi için en uygun zamandır.Nemlendirme her zaman yapılmalıdır,bu sayede kuruluğa bağlı oluşan ince kırışıklıkların önüne geçmiş oluruz.

Doğru zannedilen yanlışlar bunlarla da bitmiyor…
YANLIŞ: Her mevsim aynı bakım ürünü kullanılabilir.

DOĞRU: Yaz aylarında sıcağın etkisi ile ciltler daha nemli,kış aylarında soğuk nedeniyle daha kurudur.Karma bir cilt yazın yağlanma eğilimi göstereceği için su bazlı,yağsız bir ürün kullanımı gerektirirken kışın daha yoğun bir nemlendiriciye ihtiyaç duyar.

YANLIŞ: 40 yaş üstü herkes anti-aging ürünler kullanmalıdır.

DOĞRU: Anti-aging ürünler yaşınıza göre değil,cildinizin ihtiyacına göre başlanır.Bu konuda uzman görüşü önemlidir.

YANLIŞ: Cildim yağlı olduğu için nemlendirici kullanmıyorum.

DOĞRU: Cildiniz yağlı olsa bile üzerindeki sebumun neden olduğu parlamayı engellemek ve yağ dengesini korumak için uygun bir temizleme ve nemlendirme ürünü kullanılmalıdır.

YANLIŞ: Kremler çok pahalı olduğu için aktardan aldığım yağları kullanıyorum.

DOĞRU: Her cilt tipi yağ içeriği yoğun ürün kullanamaz. Standardize edilmemiş,içeriği tam bilinmeyen,güneş koruma faktörü içermeyen bitkisel yağlar ciltte yağ butoncukları, sivilce oluşumuna neden olur.Bazı ürünler güneş ışığı ile reaksiyona girerek cilt tonunda koyuluk ve lekeler yaratır.

YANLIŞ: Ev ürünleri ile cilt bakımı yapıyorum,profesyonel bakım ihtiyacım olmuyor.

DOĞRU: Evde doğru ürünleri kullandığınızı düşünsek bile yaptığınız bakım ve temizleme çok yüzeyseldir.Mevsim geçişlerinde ve cildin birikim yapma kapasitesine göre aralarda da profesyonel cilt bakımı yaptırmalıdır. Profesyonel cilt bakımı ile derinlemesine temizlik yapılabilir,cilt ölü hücrelerinden arındırılabilir ve uygulanan ürünler daha derin katmanlara itilebilir.

YANLIŞ: Evde çeşitli asitlerle(limon suyu,elma sirkesi vb.) kimyasal peeling yapıyorum.

DOĞRU: Kimyasal peeling uygulaması profesyonel bir uygulamadır.Asit oranları standardize edilmiş ürünlerle,kliniklerde uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır.Asit oranını,yüzünüzde kalma süresini ve nötralize etme yöntemini bilmediğiniz ürünlerle peeling yapmaya çalışmak cildinize yarardan çok zarar verir.Yanıklara,cilt lekelerine neden olur.

YANLIŞ: Siyah noktalar için yapışkan bant kullanıyorum.

DOĞRU: Siyah nokta temizliği buhar ile yumuşatılmış bir ciltte uzmanlar tarafından yapılmalıdır.

YANLIŞ: İnternetten aldığım dermaroller ile anti-aging bakım yapıyorum.

DOĞRU: Cildinize uyguladığınız girişimsel tüm işlemler uzmanlık gerektirir ve hijyenik koşullarda yapılmalıdır.Aksi taktirde ciltte onarılması zor hasarlar,enfeksiyonlar,izler oluşabilir.

Unutmayın ki cildiniz en büyük organınızdır ve en doğru olan onu uzman doktorlara emanet etmektir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)