Cilt Bakımı

Yazar Murat Bayram Sancaktar • 11 Ocak 2019 • Yorumlar:

Cildiniz sizin dış dünya ile iletişiminizde ilk basamağınızdır. Bu yüzden parlak canlı pürüzsüz lekesiz bir cilde sahip olan kişiler kesinlikle her açıdan önde yer alırlar. Karşımızdaki kişilere temiz bakımlı özenli ve sağlıklı olduğumuzun ilk sinyallerini cildimiz verir. Tabii ki genetik faktörlerin etkisi çok önemli ama cildini tanıyan ve ona ihtiyaçlarını veren kişiler çok daha başarılı olmaktadır. Yüzde tedavi veya bakımı planlarken hangi tabaka da hasar veya probleminizin olduğunu bilmeniz gereklidir. Bu sayede anlatılan veya önerilen tedavinin size uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz ve yanılmazsınız. Cildin en üst tabakası parlak canlı görünüm, yüzeysel lekeler ve ince çizgilerle ilgilidir. Bu tabaka diğer tabakalara göre tedaviye yanıtın çok hızlı olan hasta memnuniyetinin daha yüksek olduğu bölümdür. Bu bölgedeki lekeler için bakımlar, peelingler (kimyasal-enzim peelingler, hydra-aqua facial uygulamalar), yüzeyel gençlik aşıları ve mezoterapiler, mikroiğneleme (dermapen vb), mezoterapiler ve yüzeysel lazerler bu seviye için yüzeyden derine yukarıdaki sırasıyla seçilebilecek tedavilerdir. Yüzeysel ince kırışıklıklar için ise yüzeyel ince dolgular yukarıdaki tedavilerle kombine edilebilirler.

Cildin bir alt tabakası ise yine lekeler (melesma ve benler gibi daha derin problemler), derin kırışıklıklar ve cildin sıkı-gevşek oluşuyla daha çok ilgilidir. Bu seviyede iyileşme veya tedavilerin daha yoğun, yüksek ve daha fazla süreye ihtiyacı vardır. Tedavimiz leke üzerine ise bu tabakadaki lekeler hormon bozuklukları ilaç kullanımı doğum gibi sebeplerle olduğu için zamana yayılmalı yoğun ve agresif değil daha sakin ve zamana yayılan tedaviler tercih edilmelidir.

Tabii ki ideali bu tedavilerin öncesinde baskılayıcı bir ürün kullanmak, tedavi süresince devam etmek ve koruyucuları da düzenli kullanmak en az tedavi kadar önemlidir. Derin kırışıklıklar için ise birçok tedavi şekli mevcuttur. Burada kişinin yaşı cilt yapısı beklentisi ve ve doktoruna ne kadar süre içinde tedavi beklediğini belirtmesi önemlidir. Burada thermage, radyofrekans ve veya ses dalgaları (HIFU) ile yapılan tedaviler, PRP, yine daha derin uygulanacak mikro iğneleme (dermapen) veya derin peelingler tercih edilebilir. Mono iplerle örümcek ağı tekniği de kollajen uyarımı da fayda sağlar. Bunun yanı sıra yukarıdaki gibi kollajen uyarımı yaparak tedavi yerine dolgu uygulamaları ve yine gençlik aşıları da tercih edilebilir. En önemlisi bunun kararını doktorunuz cildinizi gördükten sonra vermelidir.

Ortalama otuzlu yaşlardan itibaren biraz kemik biraz kas biraz yağ ve destek dokulardan eksilme yaşarız. (Yüzümüzde her yıl yaklaşık 5 cc hacim kaybederiz) Yüzde sarkmalar gözünüzün altında oluşan oluklar burun düşüklükleri gibi kayıplar ancak dolgu uygulamaları ve bunları takiben yapılabilecek ip askı uygulamaları ile mümkün olur. Örneğin çok sarkmış bir cildi hemen asmak yüzdeki sıkıntının başka tarafına kaydırılmasını sağlar geçici ve kısa süreli çözüm olurken desteklenmiş ve dolgun bir cilt bu uygulamalara daha iyi yanıt verir.

Herkes yaşlanır ve herkes az veya çok tedaviye ihtiyaç duyar. Örneğin dudaklar yaşla birlikte hacim kaybeder ve içe dönerler. Burada karar verilmesi gereken sizin bunun düzeltilmesine ihtiyacınızın olup olmadığıdır. Buna da tabii ki doktorunuzla beraber karar vereceksiniz.

Bakım yaptırmak için ise kişinin mutlaka bozulma veya problemlerinin olması gerekmez tedavi ile bakım ayrı konulardır.Bu arada botoksu unutmadık tabi ama botoks her ne kadar son dönemde çeşitli aşıların içinde yüzeyel uygulanıyor olsada derinde kaslar içine yapılır. Bakımınızı ihmal etmeyin ve bu yıldan başlayarak cildinizi daha çok önemseyin.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Murat Bayram Sancaktar Sertifikalı Medikal Estetik, Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Murat Bayram Sancaktar

Sertifikalı Medikal Estetik, Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzm. Dr.

Randevu al