Cinsel Güç ve Performansı Arttırmanın 10 Yolu

Yazar Halim HattatÜrolog • 15 Ekim 2019 • Yorumlar:

Bazı basit hayat tarzı değişimleri ile eşinizle ilişkinizi iyileştirmek mümkün.

1. Seks yaşınızı belirleyin: Cinsel gücü düşüren faktörlerin başında gizli kalan organik problemler geliyor. Bunların arasında testosteron eksikliği, penis sinir ve damarlarında yetersizlikler, anatomik sorunlar var. Prostat sorunları, bazı ilaçlar, aşırı kilo da önemli risk faktörleri. Bu faktörlere bağlı olarak seks yaşınız olduğunuzdan daha ileri çıkabilir. Bunu anlamanın yolu hormonları, penis yapılarını (damar-sinir ve kasları), pelvik bölge sağlığını inceleyen iyi bir check up! Sonuçlara göre tedavide hormon takviyesi, sertleşme ilacı, penis şok dalga tedavisi, pelvik biofeedback gibi pek çok seçenek bulunuyor.

2. Sigarayı bırakın: Sigara içen erkeklerde sertleşme sorunu çok sık görülüyor. Günde bir paket ve üzerinde bu risk yüzde 40 artıyor! Bu yüzden sigarayı en kısa sürede bırakın.

3.Önsevişmeye odaklanın: Önsevişme erkekler için de gerekli! Penise giden kan akışının tam olarak gerçekleşmesi ve fit bir sertleşme için iyi bir hazırlık gerekiyor. Hatırlatalım: Önsevişmeyi erken boşalma korkusuyla geçiştiriyorsanız sertleşme kalitesi zamanla azalacaktır. 

4. Stresi kovun:  Stres beyinde libido ve uyarılmayı başlatan nörokimyasalları baskılar! Stresi yönetmek için spor yapmayı, daha kaliteli uyumayı, sosyal hayata daha fazla katılmayı, terapiye gitmeyi düşünebilirsiniz. Genel stres seviyesi azalınca performansınız da iyileşecektir.   

 

5. Kegel’i deneyin: Pelvik bölgedeki kaslar hem sertleşmeyi hem boşalmayı etkiler. İyi ve kuvvetli “Aşk kasları” sertleşmede daha dik ve fit penis ile kontrollü boşalma sağlar. Bu kasları güçlendirmek için Kegel egzersizlerini veya klinik ortamda daha güçlü ve hızlı gösteren biofeedback çalışmalarını deneyebilirsiniz.  

 

6.Performans endişesini yenin: Cinsellikte tek sefer başarısızlık sürekli sorun yaşayacağınız anlamına gelmez. Ama işte bu endişe yüzünden sertleşme stresi yaşayan veya sertleşme haplarına bağımlılık geliştiren çok erkek var. Bunun yerine sertleşme işlevini kontrol ettirin ve seks endişesi için özel egzersiz ve doktor kontrolündeki tedavilerden yararlanın.  

 

7. Uyku hijyeni sağlayın: Az uyuyan, uyku sorunu olan, uyku apnesi gibi hastalığı olan erkekler zamanla hormonlarında ve sertleşme kalitesinde düşüş yaşıyor. Vücudun ve zihnin tam güç çalışması için uyku kalitenizi arttırın.   

 

8. İlişkinize odaklanın: İyi bir cinselliğin olmazsa olmazı iyi bir ilişki kalitesi. Huzursuzluk, iletişimsizlik, anlaşılamamak, aşırı eleştiri, suçlamalar, ilişki çatışmaları cinsel yaşamanızı olumsuz etkiler. Daha iyi bir performans için bu sorunları da göz önüne alın.  

 

9. Yeniliğe açık olun: Yeni deneyimler beyinde ödül ve motivasyon hormonu olan dopamin salgısını arttırır. Sürekli aynı rutindeyseniz arada değişiklik yapın. Farklı bir pozisyon deneyin, uyarıların hızıyla şekliyle oynayın.  

 

10. Göbekten kurtulun:  Fazla kilo, bilhassa da karın yağları testosteron için ciddi bir risk. Ayrıca göbekli erkeklerde penisin normalden ufak gözüktüğü “gömülü penis” problemi de sıktır. Bu yüzden fazla kilolarınızdan kurtulun ve hormonlarınızı ateşleyin.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Halim Hattat Androloji, Üroloji, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)