Cinsel Gücü Arttıran Besinler

Yazar Ela CempelDiyetisyen • 19 Nisan 2019 • Yorumlar:

Yüzyıllardır farklı kültürlerdeki insanlar, çeşitli yiyeceklerle cinsel yaşamlarını iyileştirmeye çalışmışlar.

Bazı yiyeceklerdeki vitamin, mineral gibi besin öğeleri, hormonları, beyin kimyasını, vücudun enerji ve stres düzeylerini etkiler. Bunun sonucunda da cinsel organlar ve cinsel istek doğrudan ya da dolaylı olarak etkilenir.

Yüzyılardır en etkili afrodizyak besinleri şöyle sıralayabiliriz;

1. İstiridye: Zengin çinko içeriğiyle hem sperm hem de testosteron üretiminin artmasını sağlayarak cinsel isteği ve cinsel gücü artırır. Ayrıca içerdiği dopaminle mutluluk verici etkiye sahiptir.

2. Muz: Muz, B1, B2, C, A ve E vitaminleri, potasyum, magnezyum, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum ve iyot bakımından çok zengindir. Kalori miktarı yüksek olmasına karşın kolesterol içermez. Kasları güçlendirici ve enerji verici özelliğe sahiptir. İçerdiği zengin vitamin ve mineraller, özellikle de bufotenin maddesi ile libidoyu artıran önemli bir afrodizyaktır.

3. Çikolata: İçerdiği feniletilamin ve serotonin "iyi hissettirici" bir etkiye sahiptir. Mutluluk hormonları olarak bilinen bu kimyasallar vücudumuzda doğal olarak da bulunur. Ayrıca, çikolatadaki anandamid adlı madde serotonin ve feniletilamin verdiği mutluluk hissini ve libidoyu fazlasıyla artırmaya yeter.

4. Antep Fıstığı ve Fındık: İçerdikleri doymamış yağ asitleri ve E vitamini nedeni ile afrodizyak olarak kullanılırlar.

5. Kuşkonmaz: İyi bir afrodizyaktır.

6. Chili biberi: Şili biberlerindeki kapsaisin kan dolaşımını hızlandırabilir ve bazı insanlar da Endorfin salınımını tetikler.

7. Tahıllı besinler: Kilo kontrolüne yardımcı olup kilolu kadınlarda testesteron seviyesinin düşmesine yardımcı olur.

8. Zencefil: dolaşım sistemi için uyarıcı etki yapıp kan dolaşımının daha iyi olmasını sağlar.

9. Bal: Tatlı ve sağlığa iyi olmanın yanı sıra balı, bor minerali içerir. Bor, vücudun temel kadın seks hormonunun östrojeni kullanmasına yardımcı olur.

10. Avokado: Avokado, yüksek oranda folik asit içerir. Size daha fazla enerji veren proteinleri kullanın. Ayrıca vitamin B6 (Erkek hormon üretimini arttırır) ve potasyum (Kadının tiroid bezi), hem erkek hem de erkeklerde libido artmasına yardımcı olan iki unsurdur.

11. İncir: Libidoyu arttırdığı düşünülen amino asitler açısından yüksektir. Ayrıca cinsel dayanıklılığı artırabilirler.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)