CİNSEL TIP TEDAVİSİNDE SİZİ NE BEKLER ?

Hastalar tedaviye tek veya partnerleriyle gelmeyi tercih edebilirler. Tedavi süresi ve seansların sıklığı sorunun türüne göre değişim göstermektedir. Özellikle ilk muayenede tedirginlik hissetmeniz doğaldır. Çoğu insan seks hakkında konuşurken zorluk çeker. Hele cinsel sorunların bir yabancıyla tartışılması garip hissettirebilir. Terapistiniz bu durumun farkında olup sizin rahat hissetmeniz için yardımcı olur. Görüşme hasta ve terapisti arasında gizli kalacaktır.

Değerlendirme, başvuran kişinin genel sağlık değerlendirmesi ile başlar. Kişinin cinsel geçmişini, cinsel eğitimini, seks hakkında ki özel endişelerini anlamaya yönelik sorularla değerlendirme devam eder.

Bir çok tıbbi hastalık kadın cinsel fonksiyon bozukluklarına yol açmaktadır. Hipertansiyon, şeker hastalığı, kalp damar hastalıkları, depresyon, kolon kanseri, meme kanseri, multiple skleroz, inme gibi hastalıklar sorgulanmalıdır.

Jinekolojik hastalıklar da cinsel fonksiyonları bozabilir. Muayenede endometriozis, miyom bartholin kisti, vajinit, rahim sarkması, mesane sarkması, vajinal atrofi , vulvadinya, vajinusmus gibi hastalıkların olup olmadığı incelenir. Hormon seviyelerini belirlemek için kan testleri istenir.

Ayrıca çoğu ilaç cinsel fonksiyonları olumsuz olarak etkilemektedir. Hastanın kullandığı tansiyon ilaçları, depresyon ilaçları gibi cinsel fonksiyonları etkileyen ilaçlar dikkate alınır. Hastanın tıbbi sorununa göre medikal tedavi yapılır.

Hastanın inançlarına saygı göstererek, kültürel ve etnik farklılıklar anlayışla karşılanır.Etik ve bilimsel olmayan tedavi yaklaşımları asla uygulanmaz. Tedavinin herhangi bir yönü kişiyi rahatsız hissediyorsa bunu dile getirmelidir. Etik olmayan terapi yaklaşımlarında kişinin terapistini değiştirmesi uygun olur.

Hastaya evinde mahremiyet içinde yapacağı ev ödevleri verilebilir. Seks terapisi sırasında başarı, kişinin tedavi olmaktaki kararlılığına bağlıdır. İster tek ister partneriyle başvurmuş olsun, çaba sarf etmeye olan istekliliği kişiyi seks hedeflerine ulaştırır

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Dilek Uslu Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)