Çocuk ve Yaz

  • Çocuk ve Yaz

Yaz mevsimi hem cok güzel hemde dikkat etmezsek çocuklarimiza zarar veren bir mevsimdir.

Güneş ışığı bu mevsimde dünyamiza dik olarak zararlı UVA ışınlari yaydığı için çocuklarımızın hassas ciltlerine daha dikkatli olmalıyız.

Ince ve açık renkli, bol, rahat kıyafetler tercih etmeliyiz.Sapkasını ve üç yaşından sonra UVA koruyucu güneş gözlüğünü; dışarı çıkmadan önce yenidoğan döneminden itibaren 30-50 UVA koruma faktörlü mümkünse üç yaşın altında deodorant parfüm ve paraben içermeyen bitkisel içerikli güneş kremlerini gözlerini koruyarak yüz dahil tüm açıkta kalan cildine sürmeliyiz.Bu kremleri 3-4 sa bir tekrar etmeliyiz.11-15 saatleri arasında güneşe direk çıkarmamalıyız..

Unutmayın güneş ışığı D vitamini sentezi için gereklidir.Ülkemizde D vitamini eksikliği sık görüldüğü icin doğru ve etkili güneş ışığı almak önemlidir.Yaşa ve cilt tipine göre günde 10 -30 dk önerilmektedir.6 ayliktan sonra temiz berrak denizi bir yaşından sonra temiz güvenilir havuzu öneriyoruz.

Bol su ve sıvı gıdalar(taze meyvesuyu ayran süt),taze sebze ve meyve az yağlı yiyecekleri öneriyoruz.Sıcakta bozulmaya müsait özellikle dışarıdan yiyecek vermemeye dikkat etmeliyiz.

Dondurma derseniz eğer pastörize taze güvenilir heleki evde yapılmış ise aşırıya kaçmayacak şekilde yazın tüketilecek en güzel kalsiyum kaynağıdır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Banu İnce Demirpençe Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)