Çocuklarda Geniz Eti

Yazar Cem HızlıKulak Burun Boğaz Doktoru • 17 Ocak 2022 • Yorumlar:

Ağız açık uyuma, horlama,yatakta çokça dönme ,huzursuz uyku, baş bölgesinde terleme,aralıklı ve özellikle sabah artan ağız kokusu uzayan ve sık tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonları varlığı geniz etini düşündürmelidir.

Zamanında alınmayan geniz eti ne gibi sonuçlara yol açar?

İşitme kaybı üst çenenin öne,alt çenenin arkaya gelmesi sonucu ağız diş çene yapısında tedavisi uzun ve zor olan ortodontik problemler,konsantrasyon güçlüğü,gece rem uykusu bozulmasına bağlı beyinden vücudun onarımını sağlayan belli bazı hormonların salınımında bozulma,dikkat dağınıklığı ve buna bağlı akademik başarıda gerileme,zamanla yüz oranının bozulması ile ortaya çıkan donuk bakışlar ve maske yüz ifadesi,üst göz kapağının aşağı düşerek mahmur bakış ,yorgun yüz ifadesi oluşumu ki bu duruma ‘geniz eti yüzü’ denilmektedir ve çok tipiktir.

Geniz eti ameliyatında yaş sınırı var mıdır?

   Geniz eti ameliyatı için tıbbi olarak belirlenmiş bir yaş sınırı yoktur. 

Geniz eti zamanla küçülür mü?

   Teorik olarak evet,onlu yaşlardan sonra hacminde gerileme görülebilir ancak pekçok vaka o yaşa kadar vücutta tedavisi mümkün olmayan kalıcı hasar bırakmış olacaktır.Örnek olarak ;kalıcı ağız diş çene problemleri,kulak zarında delinme ve kalıcı işitme kaybı,dikkat dağınıklığı ve buna bağlı akademik başarısızlık,kalıcı konsantrasyon kaybı sayılabilir.

 Geniz eti ameliyatı hakkında;

   Ameliyat genel anestezi altında yaklaşık 15 20 dakika sürmektedir,ameliyat sonrasında üçüncü saatten itibaren yumuşak beslenmeye başlanır ve taburculuk işlemi gerçekleştirilir. Süreç tümüyle neredeyse tamamen ağrısızdır. Enfeksiyona karşı önlem olarak çocuklar beş gün okula gönderilmezler.

 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)

Yazar

Cem Hızlı

Kulak Burun Boğaz Op. Dr.

Randevu al