ÇOCUKLARDA LİF TÜKETİMİ

Yazar Aybüke Subaşıoğlu YeşilyurtDiyetisyen • 14 Ağustos 2017 • Yorumlar:

Çocuğunuzun yeteri kadar lif aldığını düşünüyor musunuz?

Yetişkinler için önerilen günlük lif tüketimi 25-30 gramdır. Peki bu durum çocuklarda nasıl?

Günlük 5 porsiyon meyve ve sebze tüketimi lif ihtiyacını karşılamada yeterlidir. Ben gram olarak istiyorum diyenler için ise Amerikan Pediatri Derneği kolay bir çözüm bulmuş vedemiş ki

https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f4c/1/16/25aa.png▪️Çocuğunuzun yaşı+5 = Günlük alması gereken lif(gram)https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f4c/1/16/25aa.png▪️

Bu lif neden mi bu kadar önemli?

Başta sindirim sistemi olmak üzere kalp damar hastalıkları riskini azaltmada, kanser ve obeziteyi önlemede büyük bir etkisi var. Kabızlığı önlemeye yardımcı olduğu gibi vitamin mineral açısından da oldukça zengindir.

Başlıca lif kaynaklarımız meyve sebzeler olmakla beraber taneli sebze-fasulye/baklagiller, kuruyemişler ve tam tahıllı besinlerdir.

Paketli ürünlerde Mükemmel bir lif kaynağı diyebilmemiz için arkasındaki etikete baktığımızda lif değerinin karşısında 5 gr veya daha fazla yazmalıdır. İyi bir lif kaynağı demek için kriterimiz ise 3 gr lif içeriyor olmasıdır.

Ambalaj üzerinde yazan LİF KAYNAĞI yazılarına inanmayalım bilinçlenip etiket okuyalım sevgili takipçilerim( karbonhidrat miktarının hemen altında yazar).

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)