Çorapla Varis Tedavisi

Yazar Aybanu GökçenKalp Ve Damar Cerrahı • 10 Nisan 2018 • Yorumlar:

Varis çorabı, hastanın şikâyetlerine göre doktorun önerdiği özel basınçlı çoraplardır. Varis çorabı, sadece sıkı çorap anlamında değildir.

Bu çoraplar; bilekte en yüksek basınca sahip iken yukarı doğru basınçları azalır ve böylece kanın aşağıdan yukarı doğru hareketini kolaylaştırır. Basıncın dereceleri vardır ve hangi çorabın size uygun olduğuna doktorunuz klinik ve doppler ultrasonografi bulgularınıza göre karar verir.

Varis çorapları oluşmuş varisinizi geçirmez. Ama ilerlemesini engellemeye yardımcıdır en önemlisi sizin şikâyetlerinizi (ağrı, yorgunluk, dolgunluk ve ağırlık hissi, ayakta şişlik vb) büyük oranda azaltan en önemli araçtır.

Varis çorabı kulağa hiç hoş gelmese ve bize hep kötü görünümlü çorapları çağrıştırsa da teknolojinin ilerlemesiyle çoraplarda renk, incelik, parlaklık, yumuşaklık gibi estetik özelliklerde büyük ilerlemeler kaydedilmiş ve kullanıcıları mutlu edecek birçok ürün piyasaya sürülmüştür. Mutlaka size de uygun kategori vardır.
 

Siz yeter ki çoraplarla barışın ve onları hayatınıza katın.

  • Kronik Venöz Yetmezliği, Varisi olmayan kişilerde yaşam şartlarına göre "Koruyucu Çoraplar" önerilir. Örneğin öğretmen, ahçı, garson, güvenlik görevlisi, kuaför, cerrah gibi uzun süreli sabit ayakta durmak ya da sürekli oturarak çalışan kişilere mutlaka bu çoraplar önerilmelidir. Kişinin hem sağlığının uzun vadede korunması, hem de günlük yaşam kalitesinin arttırılması ve yorgunluğunun azaltılmasında son derece önemlidir.
  • Ayrıca uzun seyahatler, özellikle de uçak yolculukları ayrı bir risk teşkil ettiğinden pilot, hostes ve şöför gibi meslek grupları başta olmak üzere çok seyahat eden kişiler de mutlaka "Koruyucu ya da Seyahat Çorapları" kullanmalıdır.
  • Spor yapanlarda özel "Sporcu, performans çorapları" vardır ki hem varis oluşumunu azaltmakta, hem yorgunluğu azaltmakta hem de spor performansınızı arttırmaktadır.
  • Kronik Venöz Yetmezliği, Varisi ya da daha önceden Derin ven trombozu (pıhtı) gibi ciddi bir problemi olan hastalarda ise basıncı biraz daha arttırmak gerekir. Nasıl ki gözü bozuk olan birisi gözlüğü ile birlikte yaşıyorsa, bu hastalar da çorapları hayatlarına dâhil etmeli, onlarla barışmalıdır.
  • Ciddi açık ya da kapalı varis ülseri - yarası olanlar daha da yüksek basınçlı kullanmak zorunda olabilirler.
  • Lenfödemi (Fil Hastalığı) olan kişilerde ise basınçlı çoraplar(Lenfödem bası giysileri)aynı mekanizmada ama biraz daha farklıdır. Bacak boyutu ve şekline göre özel üretim gerektirebilir. Ve bu hastalığın seyrinde hayati öneme sahiptirler.

Çorapla Varis Tedavisi önemlidir. Varisi tedavi etmediği için kullanmayan kişiler vardır. Varis Tedavisi olurken, ağrılarınızı azaltan önemli bir kıyafettir. Tedavi sırasında faydaları önemlidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)