Dental İmplantlar

Yazar Burak Bayındır • 25 Mayıs 2023 • Yorumlar:

Diş kaybı hayatınızı etkileyen en önemli sorunlardan birisi olabilir. Diş kaybı, birçok insanın yaşadığı ve farklı sebeplerden kaynaklanan bir sorundur. Ancak günümüzde gelişmiş dental implantlar sayesinde diş kaybı artık bir sorun olmaktan çıkmaktadır. Diş hekimi Burak Bayındır, tecrübesi ve uzmanlığıyla hastaların ihtiyaçlarına en uygun diş ve ağız sağlığı tedavilerini planlamayı prensip edinmiştir.

Dental İmplant Nedir?

En basit anlamıyla dental implantlar diş kaybı yaşayan kişilerde kaybedilen dişin yerine yerleştirilen özel protezlerdir. Tedavi süreci uzman diş hekimi tarafından detaylı bir şekilde planlanır. İmplant tedavisinde öncelikle titanyum implantlar çene kemiğine tutturulması gerekir. Bu titanyum implantlar diş kökü işlevi görecektir. Tedavinin bir sonraki aşamasında ise kendi dişlerinize en yakın renkte protez seçimi yapılır. Seçilen bu Protez titanyum implantların üstüne yerleştirilerek dental implant tedavisi tamamlanmış olur.

Kim Dental İmplant İçin Uygun Bir Aday?

Eğer diş kaybı sorunu yaşıyorsanız dental implantlar sizin için bir çözüm sunabilir. Ancak hastanın uzman diş hekimi tarafından detaylı bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. İmplant tedavisinde çene kemiği yoğunluğu, diş eti sorunları, sigara kullanımı, sistemik rahatsızlıklar gibi durumlar tedavinin başarı oranı etkilenir. Uzman hekim her hastayı ayrı ayrı değerlendirerek en doğru tedaviyi planlar.

Dental İmplant Tedavisi Ağrı Yapar Mı?

Hem tedavi sürecinde hem de tüm tedavi tamamlandıktan sonra hastalar herhangi bir ağrı ya da rahatsızlık yaşama ihtimaline karşı medikasyon ve soğuk baskı ile hastayı rahatlatıcı uygulamalar yapılabilir.

Dental Implants

Tooth loss can be one of the most important problems affecting your life. Tooth loss is a problem experienced by many people and caused by different reasons. Tooth loss is no longer a problem thanks to advanced dental implants. Dentist Burak Bayındır, with his experience and expertise, has adopted the principle of planning the most suitable dental and oral health treatments for the needs of the patients.

What is a Dental Implant?

Simply put, dental implants are special prostheses placed in place of the lost tooth in people who have lost their teeth. The treatment process is planned in detail by the specialist dentist. In implant treatment, titanium implants must first be attached to the jawbone. These titanium implants will function as tooth roots. In the next stage of the treatment, the prosthesis is chosen in the color closest to your own teeth. Dental implant treatment is completed by placing this selected prosthesis on top of titanium implants.

Who is a Suitable Candidate for a Dental Implant?

If you are suffering from tooth loss, dental implants may be solution for you. However, the patient should be evaluated in detail by a specialist dentist. Conditions such as jaw bone density, gingival problems, smoking, systemic disorders affect the success rate of the implant treatment. The specialist dentist evaluates each patient individually and plans the most accurate treatment.

Does Dental Implant Treatment Cause Pain?

In case of any pain or discomfort, both during the treatment process and after the entire treatment is completed, the patient can be relieved with medication and cold pressure.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)