Şeffaf Plaklarla Ortodonti

Yazar Burak Bayındır • 25 Mayıs 2023 • Yorumlar:

Geleneksel olarak çarpık dişlerin düzeltilmesinde diş telleri kullanılmaktadır. Ancak diş telleri, estetik olmayan görüntülere yol açarak kişilerde sosyal fobi gibi sorunlara yol açabilir. Son yıllarda ortodonti tedavisi alanında birçok yeni gelişme yaşanmıştır. Şeffaf plaklarla ortodonti, bu gelişmeler arasında yer alır.

Şeffaf Plak Nedir?

Şeffaf plaklar, çarpık dişlerin düzeltilmesine kullanılan bir tedavi yöntemidir. Aslında bu yöntem, geleneksel diş teli ile tedaviye bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Bu tedavi yönteminde diş telleri yerine özel olarak hazırlanan şeffaf plaklar kullanılır. Bu nedenle de estetik açıdan olumsuz bir durum oluşturmazlar. Ancak şeffaf plak tedavisinde diş hekimi ve hastanın birlikte çalışması gerekir. Çünkü bu plaklar diş telleri gibi sabit değildir. Hastanın düzenli olarak plakları kullanması gerekir.

Şeffaf Plaklarla Ortodonti

Şeffaf plaklarla ortodonti, estetik olarak kötü bir görüntüye yol açmadan çarpık dişlerin tedavisinde kullanılır. Şeffaf plaklar için iyi bir aday olup olmadığınızı diş hekiminiz belirleyecektir. Bu plaklar genellikle daha hafif diş çarpıklığı sorunu olan hastalarda tercih edilmektedir. Ciddi diş çarpıklığı sorunu olan hastalar için daha kapsamlı bir tedavi planı yapılmalıdır.

Şeffaf plaklarla yapılan tedavi şu şekilde gerçekleşir. Hastanın mevcut dişleri göz önünde bulundurularak dişlerin düzgün haline göre özel şeffaf plaklar hazırlanır. Bu plakların her 10-15 günde bir yeni plaklarla değiştirilmesi gerekir. Hasta, gün boyunca bu plakları kullanır. Daha sonra istenen düzelmenin elde edilmesi durumunda tedavi bir sonraki plakla devam eder. Dişler istenen düzene gelene kadar plaklar değiştirilir. Tedavi boyunca yaklaşık olarak 20 plak kullanılır.
 

Orthodontics with Transparent Plaques

Traditionally, braces have been used to correct crooked teeth. However, braces can lead to unaesthetic appearances and cause problems such as social phobia. In recent years, there have been many new developments in the field of orthodontic treatment. Orthodontics with clear aligners is among these developments.

What is Transparent Plaque?

Transparent plaques are a treatment method used to correct crooked teeth. In fact, this method has emerged as an alternative to traditional braces treatment. In this treatment method, specially prepared transparent plaques are used instead of braces. Therefore, they do not create a negative aesthetic situation. However, in the treatment of clear plaque, the dentist and the patient should work together. Because these plaques are not fixed like braces. The patient needs to use the plates regularly.

Plaques Orthodontics

Orthodontics with transparent plaques is used in the treatment of crooked teeth without causing an aesthetically bad appearance. Your dentist will determine if you are a good candidate for clear aligners. These plates are generally preferred in patients with milder dental problems. A more comprehensive treatment plan should be made for patients with severe tooth decay.

Treatment with transparent plates takes place as follows. Considering the patient's existing teeth, special transparent plaques are prepared according to the smoothness of the teeth. These plates should be replaced with new plates every 10-15 days. The patient uses these plates throughout the day. Then, if the desired improvement is achieved, the treatment continues with the next plate. Plates are changed until the teeth are in the desired order. Approximately 20 plates are used throughout the treatment.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)