Dermatolojide kullanılan bazı uygulamalar

Yazar Tuba ÇakmakDermatolog • 11 Kasım 2016 • Yorumlar:

PRP (PLATELET  RİCH PLASMA)

Hastadan 8 cc kan alıyoruz, santrifüj aletinden geçiriyoruz, platelet yani trombositlerden zengin plazma elde ediyoruz . Bu plazmayı istediğimiz alana veriyoruz. Plazma içerisindeki trombositler uyguladığımız alanda büyüme faktörleri ve diğer mediyatörleri salar ve o bölgede yara iyileşme sürecinde olduğu gibi yeni damar gelişimi, beslenme artışı ve hücrelerde çoğalma sonuç olarak saçlarda hızlı çoğalma ve yeni kök oluşumu başlar. İlk seanslarda dökülme azalır saç canalanır. İkinci seanstan sonra artmaya başlar 3-6 haftada bir 4-8 kez uyguluyoruz.  Dermatokozmetik olarak yüz boyun kırışıklıkları, lekeleri, cilt germe, sivilce ve yara  izlerinin  tedavisinde kullanılıyor. Biz kliniğimizde en çok prp uygulamasını saça yapıyoruz.En çok erkek tipi saç dökülmesi başta olmak üzere, doğum sonrası, stres, mevsimsel, hastalık sonrası, hormonal, ilaca ve kanser tedavisine bağlı saç dökülmelerinde uygulanmaktadır. 


MEZOTERAPİ

Cilt altına vitamin , mineral ve  ilaçların verilmesi işlemidir, iğneli veya iğnesiz yapılabilir.   Mezoterapi iğnesi ile 2 haftada bir 4-8 kez uygulama yapıyoruz.


BOTOKS
KOZMETİK BOTOKS

Bir bakterden elde edilen tıbbi bir proteindir. İlk olarak nörolojik hastalıklarda  uygulanmış daha sonra gözde şaşılık tedavisinde kullanılmıştır. Dermatokozmetoloji alanında göz çevresi , alın, kaş arası  ve dudak üstü çizgilerinin giderilmesinde uygulanıyor. 


DOLGU

 Göz altı ışık dolgusu: Göz altı kırışıklıkları, morlukları ve torbaların tedavisinde uygulanıyor
Dudak dolgusu: Hastanın isteğine bağlı olarak doğal yada bariz dudak şekillendirme, yarık dudak ve dudak asimetrilerinin giderilmesinde kullanılır.
Yanak dolgusu: Yanak bölgesine elmacık kemiğine uyguladığımız bu işlemde hem yanaklarımız daha hacimli olur hem de  burun kanadından ağız köşesine inen nazolabial oluk dediğimiz alan yukarıya doğru çekilir ve düzleşir. 
Nazolabial dolgu:Yanak dolgusunda anlattığımız alanı dolduruyoruz , sadece bu alan dolgusu 40 yaş altında anlamlı değişim yapar, 40 yaş üstü kombine işlemler ve dolgular gerekir.
 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)