Dinamik Askı

Yazar Ercan Mete Pehlivan • 1 Aralık 2017 • Yorumlar:

Yüz Germe Ameliyatları Yerini Dinamik Askılama Yöntemine Bırakıyor

 

Kilit askı olarak da bilinen dinamik askı yöntemiyle zaman içerisinde yüzünüzde meydana gelen sarkmaları, kırışıklıkları ve çizgileri ameliyat olmadan ortadan kaldırabilirsiniz. Ortalama 5 yıl ömrü olan esnek ve biyolojik olarak cilde uyumlu özel bir askı ipinin kullanıldığı bu yöntem; çene bölgesinde oluşan sarkmaların giderilmesi, kaşların kaldırılması, yüze şekil verilmesi, boyun bölgesindeki gevşemelerin sıkılaştırılması, mimikler nedeniyle burun ve dudak kenarında oluşan çizgilerin düzeltilmesi amacıyla kullanılmaktadır.

 

Dinamik Askı Yöntemi Nedir?

 

Yüz germe ameliyatının cerrahi olmayan alternatifleri arasında yer alan dinamik askı yöntemi; biyolojik uyumluluğu olan özel askı iplerinin cilt altında ilerleyerek kırışıklıkların azaltılmasını sağlayacak noktalara yerleştirilmesidir. 5 yıl kalıcılığı olan, çok katmanlı ve dayanıklı askı ipleri dikiş ya da kesi atılmadan cilt altına yerleştirilir. Böylece hastaların ameliyat sonrası iyileşme döneminde yaşadıkları sıkıntılar da engellenmiş olur.

 

Dinamik Askılama Yöntemi Kimlere Uygulanır?

 

Yüzün doğal ifadesini koruyarak kişiyi gençleştiren ve zamanın izlerini silen dinamik askı yöntemi yüz germe ameliyatı için sağlık durumu uygun olmayan, ameliyat olmak istemeyen ve yüzünde meydana gelen değişimler dinamik askı ile çözülebilecek nitelikte olan kişilere uygulanmaktadır. Dinamik askı her ne kadar genellikle kozmetik amaçla kullanılsa da yüz felci geçiren ve kaslarının kontrolünü kaybeden hastalarda da uygulanmaktadır. Bu durumda amaç hastayı genç göstermek değil kullanılamayan kaslar nedeniyle bozulan yüz asimetrisini düzeltmektir.

 

Dinamik Askı Yönteminin Avantajları Nelerdir?

 

Dinamik askı yönteminde biyolojik uyumlu silikon ipler kullanılır. Bu ipler oldukça dayanıklıdır ve vücut için herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Esnek yapıya sahip olduğu için mimikleri engellemez, kopmaz ve yüzün doğal ifadesini bozmaz..

 

Dinamik askı yaptıranlar kırışıklardan, cilt gevşemelerinden ve mimik çizgilerinden kurtulurlar. Doğallıklarında hiçbir azalma olmadan gençleşmenin tadını çıkarabilirler.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)